Bakıma ihtiyacı olanlarla bakıcıları buluşturan Homage, 4.15 milyon dolar yatırım aldı

Bakıma ihtiyacı olanlarla bakıcıları buluşturan Singapur merkezli startup Homage, operasyonlarını genişletmek için 4.15 milyon dolar Seri A yatırım aldı.

Şirket 2016 yılında Gillian Tee, Lily Phang ve Tong Duong tarafından kuruldu. Homage’ın amacı bakıcı ve hastaların bağlantı kurmasını kolaylaştırırken aynı zamanda aileleri de bu süreçte güncel tutmaktır. Gillian Tee, TechCrunch’a verdiği bir röportajda Homage hakkında konuştu; ‘Kişiselleştirilmiş bire bir bakımın hastalar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizim işimiz genel olarak tıbbi bakıma dayanmasa da hastaların mobil ve işlevsel halde olmalarına yardımcı olmak.’

Homage, bir yıl önce 1.2 milyon dolar kadar değerini arttırmıştı. Bu seneki yatırım turu ise Golden Gate Ventures ve HealthXCapital tarafından yönetiliyor. Yatırımcılar arasında ise SeedPlus, Juha Paananen (Nonstop Games’in CEO’su) ve eski JobsCentral yöneticileri Lim Dershing ve Huang Shao Ning bulunuyor.

Şirket CEO’su Tee, yapılan yatırımların talep sebebiyle arttığını düşünüyor. Homage, başlangıçta hasta bakımına odaklansa da daha sonraları psikoloji, konuşma ve mesleki terapi alanlarında da hizmetler vermeye başladı. Ayrıca şirket altı farklı uygulamayı da bünyesinde barındırıyor. Bunlardan iki tanesi bakıcılar için, iki tane aileler için ve iki tane de STK gibi destekçiler için. Gillian Tee bu uygulamaların amacının taleplerin karşılanması için sermayeyi arttırmak ve böylelikle ülke dışına genişlemek olduğunu dile getiriyor. Ardından ekliyor; “Odağımız Singapur’daydı ancak Asya-Pasifik ülkelerinde başka bir pazar arıyoruz. Daha hangisinin olacağına karar veremesek de şirketimize Asya genelinde çok ihtiyaç duyulduğunu görebiliyoruz.” dedi.

Dünyadaki yatırımları paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler