WhatsApp, grup sohbetlerine tek yönlü ‘yayın’ modu eklemek için Telegram’ı kopyaladı

Facebook sahip olduğu her platform ile yeniliklerini sürdürmeye devam ediyor. Yenilikler Facebook’un sahip olduğu platform için yeniliği ifade etse de var olan özellikleri kopyalayarak uygulamalarına entegre etmesi bizim için pek yeni bir haber değil.

Snapchat’in özelliklerini birçok kez Instagram‘a kopyalayan Facebook, mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile rekabet içinde olan Telegram‘ın kanallarının bir kopyası olan yani tek bir yayın akışı olan grupları için yeni bir özellik tanıttı.

WhatsApp grup özelliği sayesinde en hızlı artış gösteren varlığımız ‘WhatsApp grupları‘ bu yüzden duyuru yapılan gruplardan gelen karşılık mesajları, arkadaş gruplarımız gibi okunması güç mesaj yığınları ile neredeyse her gün karşılaşıyoruz.

Telegram‘ın kanallar özelliği İnsanların okullardaki ebeveynler ve öğretmenler, toplum merkezleri ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar gibi önemli duyuruları ve bilgileri kanal adminlerinden alınmasını sağlıyor böylelikle bu tür kullanım durumları için daha iyi bir araç halini alıyor. WhatsApp da aynı özelliği kullanıma sunarak kullanıcılarına bu yönde bir kullanım sağlıyor.

Yine de WhatsApp’ın kullanıcılara gruplara katılmak için bir telefon numarası vermesini gerektiriyor herkesin numarası herhangi bir grup üyesi tarafından aranabilir bir durum oluşturuyor bu da kamu grupları oluşturulmasında büyük sorun meydana getiriyor. Yakın zamanda dünya çapında 200 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Telegram, bu sorunu hafifleten kullanıcı adlarını tanıttı ancak 1.5 milyar aktif kullanıcıya sahip WhatsApp için kullanıcı adı belirlemek çok daha zor olabilir.

Güncel İçerikler