Tesla, Model 3 için belirlediği haftalık üretim hedefine ulaştı

2017’nin sonlarında şirket CEO’su Elon Musk’ın belirlediği hedefe ulaşıldı. Tesla, haziran ayının son haftasında tam 5.000 adet Model 3 üretti.

Reuters’in iki Tesla çalışanı ile yaptığı söyleşiye göre tam 5000. adet Model 3 Pazar günü üretim hattından ayrıldı. Model 3’ün üretiminin yanı sıra Model S ve X’in üretimleri de tamamlandı. Musk ise ‘7 günde tam 7.000 araba ürettiğini’ Twitter’dan takipçileri ile paylaştı.

Şirketin geçen yıl yaşanan bazı sorunlar nedeniyle beklenileni karşılayamadığı biliniyordu. Bunlar teslimat ve üretim sorunlarıydı. Model 3’ün üretim problemleri ilk olarak 2017’nin Ekim ayında ortaya çıkmıştı. Geçen senenin üçüncü çeyreğinde Tesla, 260 yeni Model 3 üretmişti ve sadece 220 adedini teslim edebildiğini duyurmuştu. Elon Musk, daha önce de Model 3’ten ‘üretim cehennemi’ olarak bahsetmişti.

Musk, geçtiğimiz aylarda ise şirketinin yüksek hacimli elektrikli araç üreticisi olabileceğini kanıtlama amacıyla kolları sıvadı. Üretimi hızlandırmak adına, kısa süre önce çalışanlarına Kaliforniya’daki üretim tesislerinin yanına dev bir çadır bina kurmaları için talimat verdi. İkinci çeyreğin 30 haziranda bitmesine rağmen şirket her zaman olduğu gibi üretim raporlarını geç yayınladı. Ve iddiasını doğrular nitelikte sonuçlar ortaya çıkardı.

Güncel İçerikler