Tesla ile çekişmeler yaşayan Consumer Reports, bu sefer Tesla 3’ü onayladı

Tesla ve Consumer Reports arasındaki ilişki inişli çıkışlı bir şekilde devam ediyor. Consumer Reports, Tesla hakkında bir kusur buluyor, Tesla sorunları onaracak güncellemeler geliştiriyor ve ikili sonunda ortak bir yol buluyor.

Buna örnek olarak şu olaydan bahsedebiliriz; Geçmişe bir dönüp bakacak olursak, 2015’te Consumer Reports’un, Tesla’nın Model S aracı hakkında verdiği ölçek ‘ortalamadan daha kötü’ idi. Bu da Tesla’nın şirketinin hisse fiyatlarının bir günde %10’dan fazla düşürmüştü. Daha sonra Tesla araçlarında küçük güncellemeler yapmış ve bu da Consumer Reports raporlarına ‘en beğenilen ultra lüks sedan’ olarak yansımıştı.

Aynı olayın bir benzeri ise dün yeniden yaşandı. Bu kez Consumer Reports, çeşitli kusurları nedeniyle Tesla 3’ü tüketicilere önermeme kararı aldı. Bunların en önemlisi ise fren mesafesi. Tesla, araçlarının fren mesafesinin 40m’de durabildiğini iddia etse de bu rakam raporlara 100m olarak geçti. Daha sonra Tesla CEO’su Elon Musk yaptığı bir açıklamada fren probleminin bir firmware güncellemesi ile düzeltilebileceğini belirtmişti.

Güncelleştirmeler ve düzenlemeler tamamlandı

Ardından Consumer Reports aracı tekrar test etmeyi kabul etti. Bu kez Consumer Reports’un araca notu ‘önerilir’ oldu. Ek olarak aracın bu sefer fren mesafesinin gerçekten 40m olduğu da onaylandı. Kuruluşun yaptığı diğer bir açıklama ise Tesla’nın araca uzaktan yaptığı güncellemenin ‘daha önce görülmemiş bir olay’ olduğunu belirtmeleri. Fakat hala düzeltilememiş kusurlar mevcut. Örneğin; sürüş kalitesi ve dokunmatik ekran arayüzü hakkındaki sorunlar. Tesla yakın zamanda bu kusurların onarılacağını belirtiyor.

Tüm bu haberlerin ardından Elon Musk, Consumer Reports’un açıklamasını memnuniyetle karşıladı ve ‘yüksek kaliteli geri bildirimleri’ dolayısıyla kuruluşa övgüler yağdırdı.

Güncel İçerikler