BitTorrent’i Justin Sun ve TRON, 140 milyon dolara satın aldı

BitTorrent, Çinli girişimci Justin Sun ve onun blockchain startupı olan TRON tarafından satın alındı. Dün kapatılan satıştın maliyeti belirtilmemişti fakat bugün BitTorrent’in 140 milyon dolara TRON’a satıldığı öğrenildi. Bahsedilen miktarın ise tamamının nakit olarak ödeneceği söyleniyor. Satışın gerçekleştiğine dair iki şirket de bir açıklama yapmadı.

BitTorrent Now isimli uygulamaya da sahip olan BitTorrent genel olarak müzik, video ve yaratıcı içeriklere odaklanıyor. BitTorrent, yakın zamanda 170 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıklamıştı. Şirket bugün bile günlük internet trafiğinin %40’ını taşıdığını iddia etse de artık çeşitli streaming uygulamalarının popülerleşmesi BitTorent’in kullanımı azalttı. TRON ise basit ticaret için tasarlanmış blockchain dünyasındaki yeni oluşumlardan biri. Misyonlarının ise ‘eğlence sektörünü merkezsiz hale getirip, TRX’i temel ödeme aracı haline getirmek’ olduğunu belirtiyorlar.

TRON’un ise BitTorrent’i kendi bünyelerine nasıl entegre edecekleri ise henüz net değil. Ama TRON’a yakın bir kaynaktan alınan duyumlara göre şirketin öncelikle Filecoin ve Ethereum‘dan çalıntı olduğu düşünülen TRON’u yasallaştıracağı düşünülüyor. Daha sonra da BitTorrent’in P2P protokolü ve geniş kullanıcı yelpazesinden yararlanarak şirketi kripto para madenciliği ağı olarak kullanacağı da elde edilen bilgiler arasında.

Her şeye rağmen BitTorrent’in uzun zamandır bir alıcı aradığı bilinmekte. Bir süre önce Akamai ve TiVo BitTorrent’i satın almayı düşünmüştü ancak bu düşünce hiçbir zaman eyleme geçmedi. Bunun yerine Akamai, BitTorrent’in rakibi Red Swoosh’u satın aldı.

Güncel İçerikler