İzmir’de girişimciler için kuluçka merkezi BAMBU’ya başvurular devam ediyor

BAMBU Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi; Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble Türkiye işbirliğinde, İzmir başta olmak üzere dijital oyun sektöründeki tüm yaratıcı kişileri ve oyun geliştiricileri buluşturmak amacıyla Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) bünyesinde kuruldu.

İzmir mobil oyunda öncü olacak

Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek ise İzmir’deki ilginin fazla olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, BAMBU’nun Türkiye’deki dijital oyun sektörünün gelişmesi ve dünyada başarılı oyun projelerini hayata geçirmeye önemli katkı sağlayacağını söyledi.

350 bin dolar yatırım desteği

Gamer’s Qube, hali hazırda mobil oyununu geliştirmiş, hatta yayınlamış oyun geliştirme ekiplerine açık bir program. Programa başvurmak için en az iki kişiden oluşan bir ekibe sahip olmak gerekiyor. Haziran sonuna kadar sürecek başvuruların ardından, Netmarble EMEA tarafından yapılacak ön elemeyi geçen 25 oyun geliştirme ekibi arasından 5 tanesi Netmarble’ın profesyonel mentorları tarafından seçilerek programa katılma hakkı kazanacak. Programa katılan her ekibe 70 bin dolar, toplamda ise 350 bin dolar yatırım desteği verilecek.

Bambu Oyun Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi’ne başvurunuzu bu bağlantıdan yapabilirsiniz.

Güncel İçerikler