Blockchain teknolojisinin yaygınlaştırılması için Blockchain Türkiye Platformu kuruldu

Türkiye Bilişim Vakfı liderliğinde Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Eczacıbaşı ortaklığında Blockchain Türkiye Platformu dün gerçekleştirilen özel bir lansman ile duyuruldu. Platform, çalışmalarını Türkiye’de farklı sektörlerden kurumların desteğiyle, güçlü bir blockchain ekosistemi oluşturma hedefiyle yürütecek.

BKM CEO’su Dr. Soner Canko ile kurulan platformla ilgili güzel bir röportaj gerçekleştirdik. Blockhain’nin sadece bir kripto para olmadığını dile getiren Canko, Blockhain kavramıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) hızlı gelişmelerin yaşandığı, pek çok ülkenin yatırım yaptığı blockchain teknolojisinde; girişimcilerin desteklendiği, yeni iş modellerinin çalışıldığı, Türkiye’nin bu konuda söz sahibi ülkelerden biri haline gelerek geleceği tasarladığı bir dünya yaratmak amacıyla Blockchain Türkiye Platformu’nu (BCTR) hayata geçirdi.

Blockchain teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması, bilinirliği ve kullanımının artırılması, faydalarının araştırılması ve stratejik önceliklerinin saptanması için, eğitimler vermek, etkinlikler düzenlemek, içerikler üretmek ve yayınlar yapmak, çalışma grupları ile blockchain teknolojisine ilişkin güncel konuları ve kullanım alanlarını değerlendirmek, ilgili paydaşları bir araya getirmek gibi hedeflerle yola çıkan Platform, kanun yapıcılar, kamu kurum ve kuruluşları, düzenleyici otoriteler ile özel sektör ve akademi arasında köprü kurmayı; onları düzenlenecek etkinliklere davet etmeyi; istişare toplantıları düzenlemeyi, mevzuat geliştirme çalışmalarına görüş vermeyi ve katkıda bulunmayı da hedefliyor.

Kâr amacı gütmeyen BCTR, Türkiye’de sürdürülebilir blockchain ekosistemini yaratma ve yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesi hedefiyle faaliyetlerini yürütecek.

Biz de gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler