WeWork’un kendi pazarına odaklandığını gören EV Hive, büyüme bütçesini 20 milyon dolar artırdı

Endonezya merkezli Ev Hive, Amerika merkezli rakibi WeWork‘un Endonezya’ya artan ilgisinden dolayı büyümeye ayırdığı bütçesini 20 milyon dolar daha arttırdı. Kendi pazarında güçlü bir oyuncu olmak istiyor.

EV Hive, girişimler ve freelance çalışanlar için rahat bir ofis, bol miktarda kahve ve internet imkanı sağlayan aynı zamanda yeni insanlarla tanışmayı, yeni iş kaynakları edinebilmeyi kolaylaştıran bir ortak çalışma alanıdır.

Küçük bir işletme için havalı bir ofiste toplantı yapmak büyük bir maliyet gerektirir veya freelance çalışan biri için iş kaynağı olabilecek bir çevre edinmek uzun bir süreç halini alabilir. EV Hive; yatırımcı, girişimci, proje bazlı çalışanların bir arada olabileceği bir ofis hizmeti sağlıyor. Ekibinizle bir günlük ofis edinebilirsiniz veya bilgisayarınızı alıp bir masa kiralayabilirsiniz.

Türkiye’de de benzerleri bulunan bu ofis alanları girişimciler için yatırımcılar ile tanışmayı ve çevre edinmeyi etkili bir hale getiriyor.

2015 yılında tohum yatırımlar yapan East Ventures ve birkaç arkadaş tarafından kurulan şirketin şu anda geliştirme aşamasında olan 8 ofis ile birlikte 21 lokasyona daha imza atmaya hazırlanıyor.

SoftBank Ventures Korea tarafından yönetilen bu süreçte yeni yatırımcılarla birlikte H&CK Partners, Tigris Investment, Naver, LINE Ventures ve STIC Investments firmaları da yer alıyor.

EV Hive CEO’su Carlson Lau, TechCrunch’a verdiği demeçte, şirketin önümüzdeki yıl 20’ye yakın lokasyon ekleyeceğini ve Jakarta ile Medan’ın 250 milyondan fazla nüfusuyla dünyanın en büyük dört ülkesini kapsayacak şekilde genişleteceğini söyledi.

EvHive daha da ilerisi için 2022 yılına kadar Tayland ve Vietnam gibi pazarlara taşınarak 100 alana ulaşmayı hedefliyor ve Endonezya’da iki milyon veya daha fazla nüfusa sahip 10 şehir ve geniş bir potansiyel görüyor.

Yaşadığımız yüzyıl sosyal yaşam kültürümüzü büyük bir değişime uğrattığından yeni insanlarla tanışmak, yapabileceğiniz işlerden sizi haberdar edebilecek arkadaşlar bulabilmek hızlı bir şekilde yatırımcıya ulaşmak ve hatta rahat sosyal bir iş alanı elde etmek için EV Hive gibi ofis hizmetleri büyük bir potansiyel barındırıyor.

Güncel İçerikler