Revolut kullanıcılarına komisyonsuz yatırım olanağı sağlıyor

Dijital bankacılığı yeni gözdesi olarak tanıımlanan ve fintech startup Revolut her gün başka bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Şirket, ticari platformunda herhangi bir komisyon istemeden herkesin belirli şirketlere yatırım yapmasını sağlamaya çalışıyor. Ayrıca EFT ve benzeri uygulamalara da kullanıcıların erişmesini sağlamak istiyorlar. Yani diğer bir deyişle Revolut, Avrupa’nın Robinhood’u olmayı planlıyor.

Amerikan yatırımcılar yıllardır Robinhood’u kullanırken, dünyanın geri kalanı borsa simsarlığı söz konusu olduğunda geride kaldılar. Yani hala para transferi için aşırı yavaş sitelerde vakit kaybedip, siteye kayıt olup, her transfer için ayrı ücret ödemek zorundasınız. Ki var olan işlemleri kendi banka hesabınızdan yapıyorsanız bu size daha pahalıya mal oluyor.

Revolut ise hisse alım satımı yaparken herhangi bir talep etmeyeceklerini vaat ediyor. Şirket, menkul kıymet işlemleri ve nakitlerle kendi çarkını döndürmeyi planlıyor. Fakat bu hizmetin ne zaman başlayacağı net değil.

Premium kullanıcılar ise bu özelliği önceden test edecek gibi görünüyor. Daha sonra dünya genelindeki tüm Revolut kullanıcılarına sunulacak. Şirket önümüzdeki aylarda ABD, Kanada, Singapur, Hong Kong, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya açılmayı planlıyor. Şirketin Premium aboneler sayesinde de gelir elde etmek istediği gayet açık. Platforma yapılan yenilikler de daha fazla insanın Premium üyeliğini tercih etmesini sağlayacak. Revolut’un hali hazırda 2 milyon resmi kullanıcısı olduğu da bilinmekte.

Güncel İçerikler