Avustralya’nın yeni vergi politikası ile Amazon, gelen siparişleri yerel sitesine yönlendirme kararı aldı

Online alışveriş alışkanlığının artması ile birlikte e-ticaret sitelerinin artan gelirleri yerel perakendeciler üzerinde endişe oluşturuyor.

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan yeni vergi politikası Amazon ve diğer büyük e-ticaret siteleri ile gerçekleştirilen satışların Avustralyalı perakendeciler üzerindeki kötü etkisini azaltmayı amaçlıyor.

Amazon, Avustralya’da alışveriş yapan kullanıcıları amazon.com.au yerel sitesine yönlendireceğini ve amazon.com dahil olmak üzere uluslararası sitelerin artık Avustralya adreslerine yönlendirilmeyeceğini söyledi.

Hizmet Vergisi’nin e-ticaret konusunda bir yasa düzenlemesi içermiyor olması Amazon, eBay gibi şirketlere çoğu yerel şirkete göre adil olmayan bir avantaj sağlıyor ve e-ticaret üzerinden satış yapan şirketlere Hizmet Vergisi uygulanmadığı anlamına geliyor.

Avustralya Hizmet Vergisi’ni neden önemsiyor?

İşletmelerin, tüketiciler tarafından ithal edilen düşük değerli ürünler için Avustralya vergi yasasına göre %10 Mal ve Hizmet Vergisi’ni (GST) tahsil etmek için yılda 75.000 ABD Doları’ndan fazla kazanç elde etmesini gerektiriyor.

Amazon geçtiğimiz aralık ayında Avustralya sitesini pazara sundu şu anda ABD sitesinde listelenen tahmini 500 milyon ürünü bulunuyor fakat Avustralya’daki Amazon kullanıcıları değişiklik sonrasında 4 milyon ürüne erişebilecek.

Güncel İçerikler