Phantom Auto ile Einride, Transdev ve NEVS ortaklık kurdu

Otonom araçları uzaktan kontrol edebilen platform Phantom Auto, Einride, Transdev ve (eskiden Saab Otomobile olarak bilinen) NEVS ile yeni bir ortaklık imzaladı. Geçen yıl kurulan Kaliforniya merkezli şirket, yapılan bu ortaklığı araçların güvenliğinin arttırılması için bir fırsat olarak görüyor.

Phantom Auto’nun sürücüsüz araç teknolojisi aracın yolda karşılaştığı ve başa çıkamadığı sorunlarda aracın uzaktan kontrol edilmesini sağlar. Ayrıca otonom araçların arka planında kalan insanların tüm kamera verilerine erişebilmesi ise güvenilirliği arttıran diğer bir etken. NEVS ise, elektrikli otonom araçların güvenli dağıtımını daha iyi sağlamak için Phantom Auto’nun teknolojisini kullanmak istediğini belirtiyor.

NEVS CEO’su Stefan Tilk yaptığı açıklamada ‘AV’larımız, herhangi bir A noktasından, B noktasına otonom teknolojisinden yararlanarak gitme yetisine sahip. Bu da araçların yolda karşılaştıkları zorlu koşulları (kötü hava, yol çalışmaları) deneyimlemeleri ve uyum sağlamalarına olanak tanıyor.’ Ve sözlerine şu şekide devam ediyor; ‘Phantom Auto’nun tele-operasyon güvenliği teknolojisi, araçlarımızdaki yolcuların güvenli ve verimli bir şekilde her türlü durumdan yararlanabilmelerini sağlıyor ve bu yüzden NEVS’nin ortağı olmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz.’

Güncel İçerikler