Google’ın dosya yönetim uygulaması Files Go, Xiaomi App Store üzerinden Çin’de yayınlandı

Google’ın Android cihazlar için dosya yönetim uygulaması Files Go isimli uygulamasını çıkardıktan sonra yavaş ve istikrarlı sürdürdüğü Çin stratejisine devam ediyor. Files Go, geçen yıl piyasaya sürülmüştü ancak bugün Çin pazarına Xiaomi App Store girdi.

Files Go, kullancılarına cihazlarında yer kazanmaya ihtiyaç duydukları zaman bazı dosyaların silinmesini önererek depolama alanlarını korumada yardımcı oluyor. Uygulama internet bağlantısı olmadan dosyaları bulup diğer aygıtlarla paylaşma imkanı da sunuyor. Kesintisiz bir internet bağlantısı gibi, bir cihazda yeterli boş alanı tutmak, cihazın verimli ve hızlı çalışması açısından kritik bir öneme sahip. Files Go uygulamasının da aslında amacı tam olarak bu.

Files Go Android telefon kullanımının yaygın olduğu Hindistan için tasarlanmıştı, ancak uygulamaya olan ilgi artınca tüm dünyada piyasaya sürüldü. Nitekim, Google’ın ‘Next Billion‘ ekibinin üretim müdürü Josh Woodward, TechCrunch’a verdiği röportajda ABD’nin uygulama için en büyük üçüncü pazar olduğunu söyledi.

Küresel talep göz önüne alındığımızda Google’ın uygulamayı yeni stratejilerini denediği Çin’ getirmesi oldukça mantıklı. Google Play Store Çin’de yasak olması sebebiyle dağıtım için Google üçüncü parti app store’larla çalışıyor. Bu üçüncü parti app store’lar arasında Tencet, Xiaomi, Huawei ve Baidu bulunuyor. Bu tecrübe şüphesiz ki Google’a Çin piyasası hakkında bilgi sahibi olma imkanı verecek.

Google hizmetleri ülkede yasaklanmış olsa da geçen yıl Google Translate‘in dönüşü ve bu haftaki ARCore‘ın çıkışından sonra Files Go Çin’de piyasaya sürülen üçüncü ürün oldu.

Güncel İçerikler