Madrid merkezli startup OnTruck, 25 milyon Euro’luk seri B yatırım aldı

Madrid merkezli OnTruck, karayolu taşımacılığı sektöründe arz ve talebi daha iyi karşılayabilmek için “Taşımacılık Teknoloji Platformu”nu oluşturan şirket değerini arttırdı. OnTruck, B Serisi fonlama turunda 25 milyon Euro yatırım aldı.

Yatırım turu Cathay Innovation tarafından yönetildi. Atomico, Idinvest, All Iron Ventures, Total Energy Ventures, GP Bullhound, Point 9 Capital, Samaipata Ventures gibi birçok yatırımcı ortaklığıyla gerçekleşti.

2016 yılında kurulan startup OnTruck, geleneksel olarak oldukça gizli bir endüstri olan taşımacılık pazarını dijitalleştirmeye çalışan sayısız girişimden sadece biri. İspanya ve İngiltere’de karayolu yük taşımacılığı ihtiyacı olan firmalara 2.200’den fazla kamyon şoförünün kendi ağına bağlanmasını sağlıyor.

StartUp, kamyon sürücüleri ve işverenleri için uygun fiyatlı bir iş akışı sunuyor. Bunun yanında nakliye yolculuklarını daha verimli bir hale getirdiğini iddia ediyor. Asıl amacı ise taşınacak yüklere uygun kamyonları birbirleriyle eşleştirmek ve eş anlı GPS özelliği ile onları izlemek.

OnTruck CEO’su Iñigo Juantegui, bölgesel kamyon taşımacılığıyla ilgili: “Göndericilerin ve kamyon sürücülerinin, en verimsiz olduğu, % 40’ın üzerinde kilometrelerce boş alanın olduğu sektör. Bizim amacımız ise kamyoncuların sürdüğü boş kilometreler için tedarik zinciri maliyetini düşürecek bir değer oluşturmak.” açıklamasında bulundu.

OnTruck şimdiye kadar İngiltere ve İspanya’da 400’den fazla orta ölçekli şirket ile ortaklık gerçekleştirdi. Bunun yanında olarak Procter&Gamble ve Decathlon gibi çok uluslu şirketleri de bünyesinde barındırıyor. Juantegui, edinilen yeni yatırımın bu iki ülkedeki pazar konumlarını pekiştirmek ve daha fazla Avrupa’ya yayılmak için kullanılacağını belirtti. Plana Fransa ve Almanya’yı da dahil etme olasılıkları yüksek.

Güncel İçerikler