Çocuk Yeri: Çocuk etkinlikleri ve hizmetlerine odaklanan girişim

Çocuk etkinlik ve hizmetlerini ebeveynlerle buluşturan platform cocukyeri.com, geçtiğimiz haftalarda kullanıma açıldı. Şu an sadece İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Çocuk Yeri, çocukların kültürel, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını tek bir platformdan ebeveynlere ulaştırmayı hedefliyor.

Emrah Uzunok ve Necmi Erdil tarafından hayata geçirilen girişim, web tabanlı ve mobil uyumlu bir ara yüze sahip. Sosyal medya hesaplarınız ile üyeliğinizi gerçekleştirebilir, çocuklarınız için güncel etkinlikleri, kursları ve kampları keşfedebilir, rezervasyon yapabilir ya da kolayca bilet alabilirsiniz.

Yaklaşık 1.5 aylık süreçte büyük bir ilgi gören ve 300 üyeliğe ulaşan platformda, 20’den fazla etkinlik türünü listeleyebilirsiniz. Bilim, Sanat, Yoga, Robotik Kodlama, Oyun Atölyeleri gibi günlük veya aylık düzenlenen atölyeleri kursları, kampları saniyeler içerisinde çocuğunuzun yaş gurubu ve şehrinize göre listeleyebiliyorsunuz.

Etkinlik listeleyen firmalar arasında Şehrin Çocuk Hali, Anneysen, Aktif Çocuk gibi rakipleri olan Çocuk Yeri, firmalara sunduğu SAAS panel sayesinde güncel etkinlik bilgilerini yönetebilme, direkt rezervasyon ve online ödeme imkanıyla hem firmanın kendi etkinliklerini hem de Çocuk Yeri üzerinde yayınladıkları etkinlikleri yönetebilme avantajlarıyla rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Çocuk Yeri Kurucu Ortağı Emrah Uzunok; Türkiye’de 0-15 yaş aralığında 20 Milyon çocuk bulunuyor, çocukların etkinlik ve hizmetlere ulaşılabilirliğinin zor olduğunu ve maalesef maddi anlamda eşit sayıda yararlanamadıklarını görüyoruz. Sunduğumuz etkinlik ve hizmetleri maksimum fayda ve ücretsiz / minimum fiyatlarla ulaştırabilmek için ekip olarak çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamında şu ana kadar kendi çabalarımızla 3 etkinliğe sponsor olduk ve çocukları etkinliklerle buluşturduk daha çok çocuğun hayallerini gerçekleştirmesi için firmalarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz.

Çocuk Yeri’nin büyüme hedefleri

İTÜ Çekirdek programına kabul edilen Çocuk Yeri, İTÜ çekirdek ile birlikte çalışmalarını hızlandırmış ve sistemine yeni hizmetler eklemeye devam ediyor. Amaçlarının Türkiye pazarından sonra global pazarda yer almak olduğunu ileten Necmi Erdil, ileriye dönük birçok yeniliği platformlarına eklemeyi planladıklarını, yakalayacakları büyüme ivmesiyle yurtdışına açılmak istediklerini de iletti.

Güncel İçerikler