Lobe: Tasarımcılar için makine öğrenmesi tabanlı platform

Tasarımcılar için makine öğrenmesi tabanlı platform Lobe, teknik bilgisi olmayan tasarımcıları güçlendirmeyi amaçlıyor. Gelişen her teknoloji, zaman kazandırmasının yanında yorucu olmayan kullanım şekilleriyle hayatımızda daha hızlı yer ediniyor.

Lobe’s geliştiricileri, makine öğrenmesi ile yapılabilecek çeşitli alanların bulunduğundan ve bunu meraklı bir çocuğun bile kullanabilmesine izin veren ara yüzlere sahipken makine öğrenmesinin de oyuna katılması gerektiğinden bahsettiler.

Lobe’ın hedefi, AI modellerini LEGO tuğlaları gibi bir araya getirmeyi basitleştiren bir başlangıç platformu olmak.

Lobe’ın kurucu ortaklarından ve dijital arayüzün arkasındaki tasarımcı Mike Matas platform ve tasarım motivasyonlarından şu şekilde bahsetti;

İnsanların AI hakkında bir şeyler düşündüğü ve harika fikirlere sahip olduğu pek çok durum vardır, ama onları uygulayamazlar” dedi. “Bu fikirler bir AI ekibine erişiminiz olmadıkça basit bir kulübeye benzer.

Lobe, makine öğrenimi kavramlarını, özellik çıkarma ve etiketleme gibi şeyleri alıp basit, sezgisel bir görsel arayüze yerleştiriyor. Platformun bir video turunda gösterildiği gibi, el hareketlerini tanıyan ve tek bir kod yazmadan emoji ile eşleştiren bir uygulama yapabilmeyi sağlıyor.

Mimikleri karşılayan emojileri gösterebilmesiyle eğlenceli bir platform olsa da geniş kullanım alanlarını hedefleyen Lobe ekibi aynı zamanda teknik bilgiler olmadan kolayca tasarlanabililir ve deneyimlenebilirliği ile uygulama geliştirmek isteyen herkesi platforma dahil etmeyi hedefliyor.

Teknolojinin kaçınılmaz girdabında kaybolmadan ve kod satırı olmadan kullanılan her platformun vazgeçilmezimiz olacağı yeniliklerinden haberdar edeceğiz.

Güncel İçerikler