Jeff Bezos, NASA ile birlikte Ay kolonisi kurmaya hazırlanıyor

Uzay’a gitmek herkes tarafından her zaman gerçekleşeceği düşünülmüş bir hayaldir bu haya0,l SpaceX araçlarını uzaya gönderen Elon Musk’ın 2024’te Mars’a insan gönderme hayali ile çokça özdeşleşmişken, Blue Origin Ceo’su Jeff Bezos da Ay’dan başlamanın daha makul bir yol olduğunu söyledi.

“Planlar değişti Ay’a gidiyoruz!”

Amazon’un da sahibi olan Bezos, Los Angeles da gerçekleştirilen Uzay Geliştirme Konferansı’nda insanları Ay’a gönderme planlarından bahsetti.

Bezos, uzay yolculuğuna başlamak için en mantıklı başlangıç noktasının Ay olacağını çünkü bize yakın ve bolca güneş ışığı ve kutupların yakınında su buzu birikintileri olduğunu söylüyor.

Blue Origin, insanları Ay’a götürmek için NASA ile işbirliği içinde Ay’a inebilecek bir uzay aracı inşa etmeyi planlıyor ancak NASA fikrinden vazgeçerse veya Blue Origin’in farklı şirketlerle girdiği ihaleleri kazamaması söz konusu olursa Mars’a odaklanmasına rağmen SpaceX’in de bu konuya ilgi duyabileceği düşünülüyor.

Bezos, konferanstaki konuşmasının devamında “Moon Village konseptinin, herkesin temelde söylediği fikirleri, bakış açısı, kendi kurduğu uzay istasyonları vardır, ama birbirimizle yakın çalışabiliriz” dedi.

Bu şekilde, farklı istasyonların ihtiyaç anında birbirlerine yardımcı olabileceğini düşünüyor ve bu fikirlerinin sadece bir roket ve bir inşa kurarak insanları uzaya göndermekle ilgili olmadığını ve Blue Origin’in bu planda başarılı olmak için yapması gereken her şeyi yapmaya istekli olduğunu ve serveti bitene kadar fikri hayata geçireceğini söylüyor. Bezos’ın serveti pek de kolay bitecek türden değil.

Elon Musk bütçe sıkıntısını ortadan kaldıracak aynı hayali gerçekleştirmek isteyen bir ortak ile çalışmayı düşünebilir ve bizi mutlaka bir gün Uzay’a göndereceklerdir.

Güncel İçerikler