Türkiye’den çıkan girişim Long Tail, artık dünyayı gezerek çalışacak: Dijital Göçebelik!

İnsanların hayatını kolaylaştırmayı amaç edinen ve bugüne kadar 200 bin insana ulaşmış olan Long Tail ekibi, 1 Temmuz itibari ile dünyayı gezerek çalışmaya karar verdi. Evet başlıkta da dile getirdiğimiz gibi “Dijital Göçebelik” yapacaklar.

Long Tail’de Head of Community Engagement and Social Responsibility pozisyonunda gorev alan Güliz Altınbaşak, aldıkları bu kararla ilgili şu açıklamayı paylaştı:

“Değişen çağ ile birlikte, Y kuşağı ile ilgili olarak birçok kişi ve kurumun kafasının karıştığının farkındayız. Çünkü biz, bizden önceki kuşaklardan farklıyız. Bizler dijital göçebeleriz.

Biz Türkiye’nin aydın ve geleceğe yatırım yapan genç girişimcileri olarak, asıl gücün çalıştığımız ofisler, kurumsal hayatın çalışma koşulları, sabitlenmiş mesai saatleri olmadığını, asıl gücümüzün beynimizde ve parmak uçlarımızda olduğunu biliyoruz.

Tüm dünyanın bizim evimiz ve ofisimiz olduğuna inanıyoruz.

İçinde bulunduğumuz dünyayı keşfetmenin, bizi asıl başarıya götürecek şey olduğunu, tüm kültürleri kucaklayan ve herkesin ihtiyaçlarına karşılık veren ürünleri ancak ve ancak onlarla tanışarak, bir olarak, bir arada yaşayarak yaratabileceğimizi biliyoruz.

Küçük bölmeli masalarımızda, bir plaza camının arkasından tüm dünyaya hitap ettiğini öne sürdüğümüz işler yapmak yerine sınırları geçerek biz insanlığa gidiyor ve ihtiyaçlarını yine insanlığa soruyoruz. Tüm insanlığın ve kültürlerin bize rehberlik etmesine izin veriyor, onların rehberliği sayesinde dünyaya açılıyoruz.

Irkçılığı, ayrımcılığı, ön yargıyı, geride bırakıyor sevgiyle önümüze bakıyoruz. Ziyaret ettiğimiz her ülkede sosyal sorumluluk projeleri yaparak kazandığımız parayı, yine bize kazandıran insanlara geri ödüyoruz. Bize inanan, ürünlerimizi kullanan insanlara bizde onların ülkelerinde eğitime erişimi olmayan çocuklara, sağlık sorunu yaşayan insanlara, yardım eli bekleyen kadınlara ve yiyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan her yaştan insana maddi ve manevi desteğimizle cevap veriyoruz. Çünkü biz, milenyum gezginlerinin bu dünyayı değiştireceğini ve ileriye taşıyacağını çok iyi biliyoruz.

Yeni dünyanın çocukları olarak, bizden önceki düzeni devam ettiremediğimiz için özür dileriz. Eminiz ki sabit bir ofis, düzenli ödenen sigorta primleri, ev ve araba almanın, ütülü takım elbiseler ve topuklu ayakkabılar giymeninde güzellikleri vardır. Fakat teknolojinin gelişimi, farkındalık seviyesinin yükselişiyle birlikte milyonlarca insanın bir bilgisayar kadar uzağımızda olduğu, istediğimiz her bilgiye milisaniyede ulaşabileceğimiz bir dünyada ağaç olup kök salmanın kendimizi gerçekleştirmemize ket vuracağını düşünüyoruz. Yaşamak ve var olmak arasındaki farkı anladığımızı düşünüyor ve var olmayı seçiyoruz.

Dünya evimiz, iyilik ilkemiz, uyruğumuz tüm kültürlerdir.”

Long Tail Ekibi

Bu cesaretlerinden dolayı Long Tail ekibini yürekten tebrik ediyoruz.

Güncel İçerikler