ABD Dışişleri Bakanlığı’nın YTILI programı, Türkiye girişimcilik ekosistemini destekleyecek

Avrupa’daki girişimlerin yaşadığı zorlukların üstesinden gelmek için çalışan ABD Merkezli program YTILIKaan Akın ve Berat Kjamili ile birlikte Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesi ve fonlanmasına destek verecek.

Girişim hızlandırma programı Hackquarters’ın kurucusu Kaan Akın, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Genç Transatlantik İnovatif Liderleri Girişim Programı’na (YTILI) Türkiye’den dahil edilen iki kişiden biri oldu. Dünya çapında 35 ülkeden seçilen 70 kişi arasında yer alan Akın, ABD’nin en fazla teknoloji üreten 10 eyaletindeki en etkili insanlarla bir araya gelerek dünyanın en etkili yatırım şirketlerinden mentorluk alacak. 2016 yılında başlatılan bu program, ABD Dışişleri Bakanlığı Genç Transatlantik İnovasyon Liderleri Girişimi’nin (YTILI) amiral gemisi programı olarak da destekleniyor.

YTILI programı, ağırlıklı olarak Amerikan kaynaklarını seçili ülkelerdeki etkin kişiler ile bir araya getirip, o ülkelerdeki girişim aktivitelerinin fonlanmasına destek olmayı amaçlıyor. Program sayesinde daha fazla bilgi paylaşımı fırsatı doğarken, daha fazla küresel girişimin Türkiye’yi tanıması ve ilgi duyması da hedefleniyor. Ayrıca doğrudan yatırım ve Türkiye’deki girişimlerin en çok sıkıntı duyduğu “exit” konusunda fırsatlarının yaratılması da hedeflerden biri.

Küresel girişim ve şirketlerin Türkiye’deki girişimlere yatırımda bulunabilmesi ya da doğrudan satın alabilmesi için ön ayak olmaya çalışılacak.

Girişimcilerin, Avrupa çapında ekonomik kalkınma, iş yaratma, güvenlik ve iyi yönetişim için itici bir güç olduğu vizyonuyla yola çıkan YTILI, genç Avrupalı girişimcileri ve inovatif fikirleri eyleme dönüştürmek, başarılı girişimciler yetiştirmek için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlıyor.

Kaan Akın ve Berat Kjamili’nin de aralarında bulunduğu dünya çapındaki 35 girişimcinin detaylarına da bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler