Temizmezar.com: Kapsamlı mezar bakım hizmeti sunan girişim

İçerisinde yüksek teknoloji barındırmasının yanı sıra, karşımıza zaman zaman çözüm odaklı ve ticarileşmesi hızlı olan girişimlerin çıktığını da görebiliyoruz. Bunlardan biri ise Temizmezar.com.

Temizmezar.com: Temizlenmesinden, çiçeklendirmeye, taş döşemeye kadar bir çok hizmeti içerisinde barındıran, kısacası kapsamlı bir mezar bakım hizmeti sunan online girişimdir. Aldığımız bilgilere göre özellikle, yurt dışında yaşayıp sevdiklerinin mezar bakımını yapamayan kişilerden yola çıkılarak hayata geçirildi.

3 paket seçeceği olan Temizmezar’ın web sitesine girdiğinizde size uygun olan paketi seçiyorsunuz, gerekli (il, ilçe, mezarlık yeri, pafta-ada no vb.) alanları doldurduktan sonra hizmeti satın alıyorsunuz. Mezar alanına gitmenize gerek kalmadan tüm bakım işlemleri gerçekleşiyor. Mezarın son haline ise, bakımı yapan kişilerce panel üzerinden yüklenen fotoğraflar ile ulaşabiliyorsunuz. Taşın rengine, çiçeğin cinsine kadar bir çok seçim de yapabiliyorsunuz.

Bu girişim Bahattin Öktemer ve bir yazılımcı ile İstanbul’da kuruldu, çalışmalarına da bu ay (Mayıs 2018) başladı. İlk aşamada sadece İstanbul il sınırları içerisindeki mezarlarda hizmet vermeyi planlıyor. Yakında Anadolu’ya açılmak istiyor.

Kurucu ortak Öktemer: “İlk etapta yurt dışında yaşayıp, ülkemizi sık sık ziyaret edemeyen vatandaşlarımızın kolayca sevdiklerinin mezarlarını bize emanet edebileceği bir uygulama olarak konumlandırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Öktemer fikrin ilk çıkış noktasını iş şu şekilde anlatıyor: “Benim için hayatımdaki en önemli kadın anneannemdi ve kendisi 1996 yılında vefat etti. O günden sonra hep mezarıyla ilgilenmek, vefamı göstermek istedim ki mezarının Topkapı’da olmasına rağmen hayat koşuşturması, güncel yoğunluk gibi durumlardan maalesef ilgilenemedim ve içimde hep bir uhde kaldı. Sonrasında keşke böyle bir iş olsa da sevdiklerimizin mezarlarını temizletip, bakımını yaptırabilsek diye düşünürken bir anda durup bunu neden ben yapmayayım dedim ve fikrimi hayata geçirmeye karar verdim.

Biz de Türkiye’deki girişimleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler