Google Pay, tüm ödemeleri bir araya getiren bir cep cüzdan halini alıyor

Google Pay‘ın Google I/O konferasında ile tüm ödemeleri bir araya getiren bir cep cüzdan halini alacağını duyuruldu.

Google Pay, milyonlarca yerde çevrimiçi olarak mağazalarda ve daha fazlasında ödeme yapmayı basit ve hızlı hale getiren uygulamasında eşler arası ödemelerin desteklenmesi de dahil olmak üzere bir dizi değişiklik duyurdu. Tüm tarayıcılarda çevrimiçi ödeme desteği sunarak ödemeleri tek bir yerde görme imkanı sağlayan Google Pay bilet ve biniş kartı geçişleri için destek verir hale gelecek.

“Google Pay uygulamasının yeni güncellemesinde, Google hesabınızdaki tüm ödeme yöntemlerini yönetmenize izin veriyoruz – yalnızca mağazada ödeme yapmak için kullandığınız ödeme yöntemlerine değil,” diyor Gerardo Capiel.

Cep cüzdan halini alan Google Pay ile YouTube, Playt gibi Google uygulamaları ve hizmetleri yanı sıra Walgreens ve Uber gibi üçüncü taraf satıcı hizmetlerini ya da arkadaşlarınızla yapacağınız eşler arası servis hizmetlerini de bir arada tutulabileceksiniz.Ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için adım atan diğer bir uygulamanın instagram olduğunu duyurmuştuk.

Şirket ayrıca, kullanıcıların Google hesaplarına bağlı ödeme bilgilerini yönetmelerine ve talep etmelerine Google Pay iOS uygulamasıyla web’deki işlem geçmişlerini görmelerine de olanak tanıdığını belirtti.

Mobil alışverişlerin gözlenebilir artışı satış şeklini de yeni bir dönüşüme sokuyor ve Google Pay ile entegre şekilde çalışan şirketlerin, dönüşüm oranlarında ve daha hızlı para kazanmada bir artış olduğu bilgisi de konferansta paylaşıldı.
Google’ın biletleme konusundaki erken erişim ortaklarından bazıları, İngiltere’de ve başka yerlerde büyük futbol ligi biletlerini yöneten Singapur Havayolları, Eventbrite, Southwest ve FortressGB’yi içeriyor.

Şirket, Google Pay’ın çekişmesindeki bir güncellemeyi de sunarak, Google Pay uygulamasının Google Play Store’da 100 milyondan fazla indirme işlemi gerçekleştirdiğini ve bu sayede tüm dünyadaki 18 pazardaki kullanıcılara ulaşabileceğini belirtti.

Kısa bir süre sonra Google, dünya genelinde milyarlarca Google kullanıcısına küresel olarak birçok temel özelliği ve Google Pay uygulamasını kullanıma sunacağını söyledi.

Güncel İçerikler