Yemek teslimatı yapan startup Munchery, üç şehirdeki faaliyetlerini durdurdu

Talep üzerine online yemek teslimatı yapan startup Munchery, dün şirketin Los Angeles, New York ve Seattle’daki faaliyetlerini durdurdu. Bir Munchery sözcüsünün kamuoyuyla paylaştığı bilgiye göre toplamda 257 kişi (işgücünün yaklaşık %30’u) işten çıkarıldı.

Munchery CEO’su James Beriker şirketin kendi blogu üzerinden açıklamalarda bulundu; “Ekibimizin bu bölgelerde alacağı darbenin farkındayız. Ekiplerimizin hepsi işlerini sıfırdan kurdular, müşterilerimize ve topluluklarına hizmet etmek için yorulmadan çalıştılar. Munchery’nin misyonuna ve başarısına sarsılmaz bağlılıkları için minnettarım. Gerçekten sonucun farklı olacağını umuyorum.”

Peki küçülmeye gidilmesinin sebebi ne?

Munchery için işler son birkaç yıldır çok iyi gitmiyor, şirketin raporlarına göre kârın ortalama %16’sı harcandı ve çalışanlarının %30’unun işine son verildi. Los Angeles, New York ve Seattle’ı masadan kaldıran şirket, ilk ve en büyük pazarı olan San Francisco’daki işine daha fazla odaklanacağını belirtti. Operasyonlardaki bu değişim, Munchery’nin “yakın dönemde kar elde etmesini ve uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş şekli kurmasını” sağlayacak.

Küçülmeye gidilmeden önceki süre boyunca Munchery, bir dizi farklı strateji denedi. Yola online yemek teslimat hizmeti olarak çıkan şirket, 2015 yılında yemek yapmak isteyenlere yemek tarifleri ve malzemeler sunmaya başladı. Ardından, ayda birkaç kez sipariş veren kişiler için aylık 8,95 $’lık bir aylık abonelik ödeme planı başlattı. 2016 yılının sonlarında, işlerini geliştirmek için San Francisco BART istasyonunda bir mağaza açtı.

Bu sektörde tutunmaya çalışan sadece Munchery değil. Online yemek teslimat fikri genel olarak şirketleri zorluyor. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca bir dizi şirket bu sektörde büyümenin getirdiği karın, maliyetleri ile uymadığının farkına vardılar. Bunun sonucunda birçok şirket kepenklerini indirdi, buna son örnek ise mayıs ayında kapanan Sprig. Şirket kapanmadan önce toplam sermayesi 56.7 milyon dolardı. Bu savaşın diğer mağlupları ise Maple, Spoonrocket ve Ola oldu.

Munchery; Menlo Ventures, Sherpa Capital ve diğer yatırım şirketlerinden bu zamana kadar 120 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Mart ayında, şirketin başını su üzerinde tutmaya yardımcı olmak için yatırımcılarından 15 milyon dolarlık bir fon daha istediği bildirildi.

Güncel İçerikler