KWORKS’ün 4. dönem hızlandırma ve ön hızlandırma programına kabul edilen girişimler

Üçüncü dönem mezunlarını veren KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi Hızlandırma Programı’nın merakla beklenen dördüncü dönemi için seçim süreci tamamlandı. Geçtiğimiz dönemlerde Scorp, Kolay İK, Botanalytics gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, 2017’nin Şubat ayında açtığı çağrı sonucunda Codela, Dopigo, Nerde.co, ServisSoft, ve Taglist olmak üzere 5 girişimi KWORKS Hızlandırma Programı’na kabul etmişti.

KWORKS, yeni dönem hızlandırma programı için geçmiş yıllardan farklı olarak bu yılki değerlendirme süreçlerinde yeni bir konsepti hayata geçirdi. KWORKS DRAFT adı verilen girişimci seçim gününde, online başvurular arasından ön değerlendirme sürecini geçen 46 girişim, yatırımcılar, kurumsal inovasyon yetkilileri ve KWORKS ekibinin yer aldığı 27 mentorla buluşturuldu. KWORKS DRAFT’ta girişimcilerin kendi alanlarına uygun mentorlarla buluşmasının sağlandığı toplam 270 mentor oturumu gerçekleştirildi. Girişimciler, Türk Hava Yolları, QNB Finansbank, P&G, Koç Finans, Yapı Kredi, Koç Zer, gibi önemli bir çok şirket ve ekosistem temsilcilerinden geri bildirim alma fırsatı yakaladı.

26 Mart’ta başlayan 2018 Hızlandırma Programı için alınan 1000’den fazla başvuru arasından jüri sunumuna katılmaya hak kazanan 20 girişimden 6 tanesi programa katılmaya hak kazandı.

KWORKS Hızlandırma Programına kabul edilen 6 yeni girişim:

Vidyou: CRM datasına sahip tüm şirketlere, hedef kitlelerinin kişisel özelliklerine göre gerçek zamanlı video pazarlama servisi sunan platformdur.

Viravira: Tekne kiralamak isteyenlerin tek bir platform üzerinden online kiralama yapabileceği platformdur.

Akaunting: KOBİ’lerin işletmelerini ve nakit akışını takip etmeleri için tasarlanan açık kaynak kodlu, ücretsiz online ön muhasebe programıdır.

Others: Bireylerin ve kurumların geçici iş gücü ihtiyaçlarını giderebilmek için bu işleri yapabilecek yetenekli üniversite öğrencilerine ulaşabilecekleri bir pazar yeridir.

Gamehub: Sıkça oyun oynayan insanlara sunduğu yüksek performans oyun bilgisayarı ile kullanıcıların yüksek boyutlara ulaşmış oyunları indirmeden oynamalarını sağlayarak zamandan kazandıran bir web platformudur.

Architicket: Yapı sektöründeki proje süreçlerini etkili ve verimli yönetmeyi sağlayan SaaS çözümüdür.

Hızlandırma Programı kapsamında yalın girişim metodolojisi üzerine inşa edilen yoğun bir eğitim ve birebir mentorluk desteği alacak girişimler, fikir ve çözüm doğrulamanın yanı sıra, satış ve yatırım aşamalarından geçerek KWORKS Demo Day 2018’da yatırımcı ve kurumsal iş ortaklarının yer aldığı etkinlikte sahneye çıkacak.

Yeni dönemle birlikte, girişimcilerden alınan geri bildirimlerle destek mekanizmalarını daha da güçlendiren KWORKS, program süresince girişimlerin ihtiyaç duyduğu birçok alanda sunduğu danışmanlık ve altyapı hizmetleriyle programa seçilen ekiplerin yanında olacak.

Program kapsamında KWORKS ekibi ile yakın çalışma imkanı bulacak olan girişimler, aralarında QNB Finansbank, IBM, İyzico, Amazon Web Services, KTG Danışmanlık, Kolektif House, Microsoft, Moroğlu & Arseven, Plusclouds, Radore, SEOMonitor, FIT Solutions, SHERPA ve Zaxe’nin de bulunduğu önemli çözüm ortaklarının sunduğu desteklere de erişim imkanı yakalayacak.

Ön Hızlandırma Programına kabul edilen 8 girişim:

Papilion: Kullanıcıların herhangi bir konu başlığında merak ettiklerini sorarak video cevaplarını bulabildikleri bir sosyal medya platformudur.

Polenio: Markaların hedef kitlelerine gerçek zamanlı ulaşarak araştırma yapabilmelerini sağlayan pazar araştırma platformudur.

Salesmot: Firmaların satış ekiplerini oyunlaştırılmış modern motivasyon yöntemleri ile hedeflerine ulaştırmayı sağlayan platformdur.

Predy: Markalar ve ajanslar için içerik ve reklam optimizasyon platformudur.

Bavulier: Havayolu yolcularına ait bagajları, check-in işlemlerini havalimanına gitmeden bulundukları noktada gerçekleştiren hizmettir.

Joker Menu: Yemek siparişlerini restoranda beklemeden herhangi bir yerden vermeyi sağlayan mobil yemek siparişi ve pazarlama platformudur.

Vibez: Kullanıcıların canlı performanslarını yayınlayabilecekleri, etkin bir IoT çözümü ile desteklenen canlı yayın platformudur.

Alppedo: 3-6 yaş aralığındaki çocuklar ve ebeveynlerine yönelik video içerik uygulamasıdır.

Güncel İçerikler