TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasını kazanan projeler: Taka, Anlatan Eller, Bkare

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Yarışmasında Büyük Ödülün Sahibi Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Taka ekibi oldu.

TÜSİAD tarafından, geleceğin genç girişimcilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasının 2018 döneminde geçen yılın katılım rekoru kırıldı. Bugün düzenlenen yarışmanın bu seneki birincisi “Taka”, ikincisi “Anlatan Eller” ve üçüncüsü “Bkare” oldu. Bu yıl Türkiye genelinde 74 ilden ve 161 üniversiteden 1.621 iş fikriyle 4.268 genç başvurdu.

İşte yarışmayı kazanan projeler:

75 bin TL’lik birincilik ödülünü, cinsel hastalıkların erken tanısında kaliteyi iyileştirmeyi ve doğru tedaviye hızla ulaşılmasını amaçlayan çözümleriyle “Taka” ekibi – Gazi Üniversitesi Biyokimya öğrencisi Cansu Kabasakal ve Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik öğrencisi Saliha Nur Tanış aldı.

50 bin TL’lik ikincilik ödülünü, engelli ve sağır bireylerin eğitiminde fırsat eşitsizliğini gidermek için Türk İşaret Dili destekli online eğitim platformu çözümü sunan “Anlatan Eller” ekibi – Anadolu Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi öğrencisi Açelya Sarıkaya ve İstanbul Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi öğrencisi Pelin Baykan aldı.

25 bin TL’lik üçüncülük ödülünü, gıdaları mikrofilm teknolojisi ile kaplayarak küflenme sorununa karşı geliştirdikleri doğal çözümle “Bkare” ekibi – Erciyes Üniversitesi Tıp Anatomi öğrencisi Bahar Yılmaz ve Aksaray Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji öğrencisi Behlül Koç aldı.

Peki 1.621 iş fikri hangi aşamalardan geçti?

6 Ekim 2017’de başvuruların alınmasıyla başlayan maratonda yarışmaya başvuran 1.621 iş fikri en az iki yatırımı olan ve/veya Bireysel Katılım Sermayesi lisansına sahip melek yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin lider isimlerinin oluşturduğu bağımsız bir ön jüri tarafından değerlendirildi. İş fikirlerinin yüksek niteliği nedeniyle kıyasıya bir rekabete sahne olan ön eleme aşaması sonucunda jüriden en yüksek puanı alan, 31’i asil, 21’i yedek olmak üzere toplamda 52 iş fikri bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandı. Ön elemeyi geçen 104 öğrencinin oluşturduğu 36 ekip yarışmanın İstanbul’da düzenlenen 5 günlük eğitim kampına katıldı.

Ekipler, kampta pazarlama, giriş stratejisi, fizibilite gibi konularda eğitim alan ve girişimcilik ekosisteminden sayısız isimle networking imkanı yakaladı. Sonrasında TÜSİAD üyeleri, Pınar Abay, Filiz Akdede, Gözde Akpınar, Hasan Aslanoba, Bahadır Balkır, Tayfun Bayazıt, Öget Kantarcı, Simone Kaslowski, Haluk Kayabaşı, İrem Oral Kayacık, Ebru Özdemir, Defne Tozan ile eşleşen 12 ekip üç ay boyunca bu isimlerin rehberliğinde iş planlarını geliştirme fırsatı yakaladı.

Güncel İçerikler