Mediamarkt Startup Challenge’i kazanan girişim Buy Buddy oldu

Mediamarkt Türkiye tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz ay duyurusunu yaptığımız  Mediamarkt Startup Challenge yarışması gerçekleştirilen sunumlar ile tamamlandı ve kazanan girişimleri belli oldu. Birinci olan Buy Buddy, Mediamarkt desteğiyle kendini Avrupa pazarına tanıtmak için Münih’e gidiyor.

Etkinlik kapsamında MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, MediaMarktSaturn Holding İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Martin Wild, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş, Tekzen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Onur Mertoğlu, HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede, NETAŞ CEO’su Müjdat Altay, Retailtech Hub Genel Müdürü Thorsten Marquardt ve Hackquarters Kurucusu Kaan Akın’dan oluşan jürinin seçimiyle perakendeye yön verecek ilk 3 girişim belirlendi.

Yarışmanın kazananları:

MediaMarkt’ın yanı sıra Tekzen ve Retailtech Hub tarafından desteklenen, Hackquarters tarafından yürütülen proje kapsamında kısa sürede alınan 60’ın üzerinde başvuru sonucunda belirlenen ilk 3 girişim şu şekilde oluştu:

1. Buy Buddy: Yarışmanın birincisi olan Buy Buddy, mağazalar için kasasız ödeme ve mağaza içi stok kontrolü gibi seçenekler sunuyor. Anlık satış analizi yapabiliyor, bir çok rapor ile strateji belirleyebiliyor, müşterilerin mağaza içerisindeki davranışlarını inceleyebiliyorsunuz. Geçtiğimiz ay Maximum Mobil ile entegre oldu.

2. Udentify: Perakende sektörü dikeyinde yüz tanıma teknolojisini kullanarak müşteri satın alma alışkanlıklarını ve Pazar Analitiğini ölçümleyen iş zekası çözümüdür. Geçtiğimiz yıl içerisinde kurucu ortak Can Dörtkardeşler ile bir video röportaj gerçekleştirmiştik. Yarışmanın da ikincisi oldu.

3. Pacer: Workup girişimcilik programında çalışmalarını sürdüren girişim, şirketler için çalışan eğitimlerinin yönetilmesi ve kurumlar için eğitim ve topluluk yönetimi uygulamasıdır. Yarışmanın da üçüncüsü oldu.

Birinci olan Buy Buddy, Münih yolcusu!

Birinci seçilen girişim, MediaMarkt Türkiye’nin bağlı olduğu MediaMarktSaturn Retail Group ve Plug&Play işbirliğiyle düzenlenen Avrupa’nın önde gelen girişimcilik yarışmalarından *Retailtech Hub Programı’nın 2018 Haziran ayında Münih’te düzenlenecek final sunumlarına katılım hakkı ve girişimini final günü anlatma fırsatı kazandı. İlk 3 sırada yer alan girişimlerin geliştirdikleri fikirler, MediaMarkt Türkiye ve Tekzen mağazalarında uygun olmaları durumunda pilot olarak uygulanacak.

“Girişimlerin uluslararası alanda öne çıkması için destek”

Türkiye’nin girişim ekosistemine çok önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çeken MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Perakende sektöründe yeniliklerin öncüsü olan bir şirket olarak, ilk kez yerel bir programla girişim ekosistemiyle bir araya geliyor. Türkiye’deki bu potansiyeli ortaya çıkarmak için sektördeki tecrübemizi girişimcilerle paylaşarak, çözümlerini geliştirmelerini, daha iyi yatırım fırsatları yakalamalarını ve uluslararası platformlarda kendilerini göstermeleri için gereken desteği veriyoruz” dedi.

“MediaMarkt gibi devlerin desteği çok önemli”

MediaMarkt Startup Challenge için Türkiye’deki girişim dünyasında geleceğin yönünü çizebilecek, perakende teknolojileri ve kurumsal dijitalleşme alanında faaliyet gösteren girişimlerin projeye dahil olmasını sağlayan Hackquarters, aynı zamanda Türk girişimlerini MediaMarkt’ın global vizyonunun önemli bir parçası haline getirmeyi umuyor. Hackquarters Kurucusu Kaan Akın, “Türk girişimcilerinin potansiyeline ulaşmasında, MediaMarkt gibi global devlerin desteği çok önemli. MediaMarkt Startup Challenge ile girişim dünyasıyla uzun soluklu bir köprü kuran MediaMarkt, RetailTech Hub bağlantısı ile de Türk girişimlerinin dünya pazarına açılmasında yardımcı oluyor” diye konuştu.

Güncel İçerikler