StartersHub, küresel ölçekli girişimcilik platformu Startupbootcamp ve beş üniversitenin bir araya gelerek oluşturduğu KOSGEB destekli uluslararası kuluçka merkezi Starcamp iş birliğiyle hayata geçirilen Silikon Vadisi’ndeki program 3S Landing Pad‘e seçilen 14 girişim belli oldu.
Her bir girişime 40 bin dolar!
Bu program kapsamında seçilen girişimler 6 ay boyunca Silikon Vadisi’nde herhangi bir ücret ödemeden mentorluk alacak, ofis imkanından faydalanacak ve ayrıca her bir girişime 40’ar bin dolarlık maddi ödül verilecek. Tabii ki, maddi ödülün yanı sıra verilen imkanların değerinin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Programın ilk üç ayında girişimler mentorluk ağırlıklı bir süreç yaşayacak, ikinci üç ayında ise yatırımcılarla görüşme imkanı bulacak.
Demo Day olmayan bir program!
Girişimler program süresince veya sonunda, sahneye çıkıp sunum (pitch) yapmayacak. Demo Day yerine Demo Week olacak. Yani girişimler yatırımcılarla hafta boyu bire bir görüşerek yatırım alma fırsatı yakalayacak. Böylelikle kendisini tek bir sunumla anlatma gibi bir sınırlamayla karşılaşmayacak.
İşte 3S Landing Pad programına seçilen 14 girişim:
- Buck.ai: Derin öğrenme yöntemleri kullanarak, tedarik zincirinde öngörüye dayalı tam otomasyon ile maksimum verimlilik sağlayan yapay zeka yazılımı.
- Cabture: Taksi yolcularının ihtiyaç duyabilecekleri içerik, servis ve hizmetleri sunan “akıllı yolculuk” uygulaması ve ekran platformu.
- Codela: Yazılımcıların iş görüşmelerine en doğru şekilde hazırlanmalarını sağlarken, şirketlere de programlama yeteneklerine göre uygun yazılımcı adaylarına ulaşmalarını sağlayan servis tabanlı platform.
- Delphisonic: Demir yolları başta olmak üzere tüm mekanik sistemlerde yaşanacak arızaları yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri ve telemetri teknolojilerini kullanarak önceden bildiren gerçek zamanlı önleyici bakım sistemi.
- Gradtrain: 150 ülkeden kullanıcısıyla öğrenci adaylarını en uygun üniversiteye yerleştirmeye destek veren yapay zeka ile güçlendirilmiş rehberlik platformu
- Kompas: Coğrafi mekansal tüketim alışkanlıklarını yapay zeka ve makine öğrenimi ile analiz ederek doğru hedef kitleye kişiselleşmiş reklam ve hizmet sunan yeni nesil şehir rehberi uygulaması.
- Kuan Intelligence: blockchain altyapısıyla işletmelerin bir gün gibi kısa bir sürede maksimum güvenlikle uluslararası para transferlerini gerçekleştirebilmesini sağlayan bir ödeme platformu.
- MallIQ: Sadakat programları, perakende, e-ticaret uygulamaları ve bankalar için, özellikle GPS’in çekmediği AVM gibi alanlarda sadece mobil telefon kullanarak, kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarına ışık tutan konum tabanlı etkileşim ve analitik platformu.
- Optiyol: Tedarik zincirinin stratejik, taktiksel ve operasyonel kademelerinde yaşanan sorunları matematiksel iyileştirme modelleri ve algoritmaları ile çözen yazılım.
- Publicfast: Geliştirdikleri benzersiz algoritmalarla, markaları kampanyalarına özel en iyi geri dönüş alabilecekleri doğru blogger’lar ile buluşturan pazarlama ve reklam platformu.
- Sensfix: Belediyelerin ve kurumsal şirketlerin demirbaşlarının arızalarını nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojileriyle önceden tespit eden konum tabanlı tamir ve bakım hizmeti sunan bulut tabanlı bir blockchain platformu.
- Smart Mimic: Günlük hayatta kullandığımız çanta, kapı, bisiklet gibi çeşitli nesnelere yerleştirilen minik cihazlarla ve akıllı telefon uygulamasıyla 50’den fazla kullanım alanı bulunan uyarı ve güvenlik sistemi.
- Verismart: Sosyal medya ve finansal verileri yapay zeka ile analiz ederek ”Müşterini Tanı” (KYC) süreçlerini otomatize eden blockchain tabanlı özgün dijital kimlik tanımlama platformu.
- Wisboo: Şirketlerin, eğitim kurumlarının ve bağımsız uzmanların kolayca kendi online okullarını ve kurslarını açmalarını ve bu kursların tanıtılarak satış yapılmalarına olanak veren platform.