Kuveyt Türk, toplamda 55 bin TL ödüllü FinTech Hackathon’u düzenliyor

Kuveyt Türk’ün ikinci kez düzenleyeceği Hackathon, ‘Finansal Teknolojiler’ konusuna odaklanacak. Katılımcılar, alternatif ödeme çözümleri ve sosyal medya deneyimli mobil uygulama konuları başta olmak üzere FinTech alanında yazılım fikirlerini kodlayarak hayata geçirecek.

Hackathon’un birincisine 20 bin TL’lik ödül

Son başvuru: 4 Mayıs 2018

Kuveyt Türk’ün, kendi API’lerini kullanarak yeni projelerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlediği kod yarışması Hackathon, bu yıl 11-13 Mayıs 2018 tarihlerinde ‘Finansal Teknolojiler’ temasıyla gerçekleştirilecek. Bilgisayar programcıları, grafik tasarımcıları, ara yüz tasarımcıları ve proje yöneticileri de dâhil olmak üzere FinTech konusunda farklı fikirler sunmak isteyen herkese açık olan Hackathon’da dereceye girenleri toplam 55 bin TL’lik para ödülü bekliyor.

Ödüller

  • Birinci: 20 bin TL ödül
  • İkinci: 15 bin TL ödül
  • Üçüncü: 10 bin TL ödül
  • Dördüncü ve Beşinci: 5 bin TL

Geçtiğimiz yıl yapılan Hackathon’da yeni adı Nakitex olan Kobi ATM birinci olmuş, Kuveyt Türk’ün kurmuş olduğu Lonca Girişimcilik Merkezi’ne seçilmiş ve çalışma alanı sağlanarak, mentor ve uzmanların desteği ile ürün aşamasına gelmişti.

Hackathon’a katılmak isteyenler başvurularını www.kt-invent.com.tr adresinden yapabiliyor. Takım halinde ya da tek başına katılımın mümkün olduğu Hackathon’da, yeni fikirlerin, Kuveyt Türk’ün API’leri kullanılarak hayata geçirilmesi için takımda en az bir yazılımcının bulunması gerekiyor. Projenin ilk kez Kuveyt Türk’ün Hackathon organizasyonunda üretilmiş olması, daha önce başka bir kurum tarafından düzenlenen herhangi bir organizasyonda sunulmamış olması şartı bulunuyor.

İstanbul dışından katılanlar için 200 TL’ye kadar yol masrafı karşılanacak

Kuveyt Türk, İstanbul dışından Hackathon’a katılmak isteyen yarışmacılar için kişi başı 200 TL’ye kadar yol masrafını karşılayacak. Bu imkândan faydalanmak için katılımcıların kayıt olduktan sonra Hackathon’a kabul almaları ve ardından [email protected] mail adresine ulaşım masrafını talep ettiklerini içeren bir e-posta göndermeleri gerekiyor.

Güncel İçerikler