TÜBİTAK’ın, üniversite öğrencilerine yönelik “Girişimcilik ve Yenilikçilik”, “Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri”, “Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje” yarışmalarına başvurular 7 Mayıs – 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılabilecek.
Bu yüzden başvurular henüz açılmadı. Açıldığı anda sizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden bilgilendireceğiz. Sosyal medya hesaplarımıza sitenin en altından ulaşabilirsiniz.
TÜBİTAK’a başvurabileceğiniz yarışmalar;
- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin başvurabileceği 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, Temel Sektörler, Tekno Girişimcilik, Sosyal Girişimcilik kategorilerinde düzenlenecek.
- Bitirme tezi hazırlama aşamasındaki lisans öğrencilerinin başvurabileceği 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması, “Ürün Geliştirme” ve “Süreç Geliştirme” kategorilerinde yapılacak.
- 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması’na ön lisans ve lisans öğrencileri başvurabilecek. “Enerji”, “Makine İmalatı ve Otomotiv” ve “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kategorilerinde düzenlenecek.
Her yarışmanın kazananlarına ise; Birinciye 10 bin TL; ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Ayrıca danışmanlara da final ödülü olarak 3 bin; 2 bin ve bin 500 TL verilecek.
Gençlerimizin Geleceğe Yönelik Projeler Üretmeleri Hedefleniyor
Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ile Açık Öğretim Fakülteleri dâhil ön lisans ve lisans öğrencileri arasında girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmak ve çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan öğrencilerin, fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamak hedefleniyor. Ayrıca öğrencilerden, 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konularda katma değeri yüksek projeler üretmeleri bekleniyor.
2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ile, lisans bitirme tezlerinin özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi ve lisans öğrencilerinin öğrenimleri sırasında özel sektör ortamında bulunarak uygulama tecrübesi edinmelerinin sağlanması yoluyla lisans düzeyinde üniversite özel sektör işbirliğinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Öğrencilerden ayrıca 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konulara yoğunlaşan tezler hazırlamaları bekleniyor.
2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması Programının amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin, belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin sorunlarına yönelik çözümler üretmeleri ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmeleridir. Öğrencilerin, bahse konu öncelikli alanlarda 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konularda da projeler üretmeleri bekleniyor.