Startup Turkey 2018’in kazananları belli oldu

Global anlamda en büyük ve en önemli girişimcilik etkinliklerinden birisi olan Startup Turkey’de 37 finalist girişim arasından en başarılı 3 girişim jüri ve katılımcıların oylarıyla belirlendi. Ektinliğe Endonezya, Estonya, Hindistan, Ürdün, Tanzanya, Sri Lanka, Amerika ve Mısır’dan girişimler katıldı. Yarı finale kalan 9 girişim arasından

Dünya genelinde 500 katılımcı, 150’den fazla yatırımcı ve 100’ü aşkın girişimcinin katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilen 10. Startup Turkey Konferansı’nda ‘Startup Turkey Challenge 2018’de finale kalan 37 girişim arasından kazanan 3 girişim belli oldu. Üçüncülük ödülünü Amerika merkezli Türk kurucuların olduğu girişim Vivoo alırken, ikincilik ödülünü Tanzanya’dan Somaapp, birinci ise Ürdün’den Smart Data Logger oldu.

1. girişim: Smart Data Logger: Soğuk gıda zincileri için IOT çözümler sunuyor.

2. girişim: Somaapp: Öğrenciler ile burs verenleri eşleştiren bir platformdur.

3. girişim: Vivoo: Kişisel sağlık asistanıdır. Vivoo’nun kendi gönderdiği stick’in üzerine idrarınızı yapıyorsunuz ve yine kendi mobil uygulamasına fotoğraf çekme yöntemi ile okutuyorsunuz. Stick üzerinde değişen renklere göre Vivoo uygulaması size öneri ve tavsiye veriyor.

Startup Turkey Challenge 2018 ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir şunları söyledi: “Bu yıl onuncusunu gerçekleştirdiğimiz Startup Turkey 2018’de yine dünyanın farklı yerlerinden girişimcileri ağırladık. Türkiye’yi girişimcilik merkezi yapma yolunda attığımız adımlar her geçen gün devam edecek. Değerli jüri üylerimiz ve ITÜ Arı Teknokent Ana Sponsorluğu ile gerçekleştirdiğimiz Startup Turkey Challenge 2018’in kazanını olan üç girişimin yanında diğer tüm girişimleri de tebrik ediyoruz” dedi.

Güncel İçerikler