500 milyon dolar değerlemeli Branch Metrics, Türkiye pazarına giriş yaptı

Branch Metrics mobil uygulamaların büyümesi ve kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunması için deep linking ve attribution çözümleri geliştiren bir silikon vadisi şirketidir. Nisan ayı itibari ile Türkiye pazarına giriş yaptı.

2014 yılında Alex Austin, Mada Seghete, Mike Molinet ve Dmitri Gaskin tarafından Palo Alto’da kuruldu. İşin başında kurucular, köpekler için bir uygulama fikri ile yola çıkmışlar.

Uygulamayı büyütmek için istedikleri viral paylaşım kurgusunu kurabilecekleri hazır bir teknoloji olmadığı için Branch’i kendileri için geliştirmişler; daha sonra deep linking platformu daha çok ilgi gördüğü için pivot etme kararı almışlar.

3 yıllık bir firma olarak hızlı bir şekilde büyüyerek 500 milyon dolar değerlemeye ulaştı. Geçtiğimiz zamanlarda 60 milyon dolarlık C serisi bir yatırım aldı.

Amazon, Twitter, Pinterest, AirBnB, Tinder ve Starbucks gibi müşterilerle çalışıyor

Bugün tüm Dünya’da 30.000’den fazla uygulamada Branch teknolojileri kullanılıyor ve Amazon, Twitter, Pinterest, AirBnB, Tinder ve Starbucks gibi büyük firmalar müşterilerimiz arasında. Şimdiye kadar 4 milyardan fazla Branch link’i üretilmiş durumda ve bu rakam saniyede 1.000 yeni link eklenecek şekilde hızla artıyor. Hatta bu yazıyı okuyanlar her gün farkında olmadan bir Branch linkine mutlaka tıklıyor.

Branch Metrics start-up’ların büyüme sorununu çözmek için kurulmuş bir şirket olduğu için startup projelerin mobil büyümelerini desteklemek için elinden geleni yapıyor. Bunlardan en önemlisi Mobile Growth Meetup etkinlikleri yapıyorlar.

Editör Not: Bu etkinlikleri İstanbul’da düzenlendiğinde Etkinlikler Takvimi üzerinden paylaşıyor olacağız.

58 ülkede 25.000’den fazla üye ile gerçekleştirilen Dünya’nın en büyük mobil büyüme konulu organizasyonuna Branch Metrics olarak biz ev sahipliği yapıyoruz. Bundan sonra da düzenli olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de bu etkinliklere devam edilecek.

Her yıl mobil büyüme konusunda en başarılı stratejileri paylaştıkları el kitabı ”Mobile Growth Handbook” en çok ilgi gören içerikleri olarak söyleniyor.

Branch Metrics’in temel deep linking özellikleri tamamen ücretsiz. Ayrıca startup’ların hızlı büyümesi için diğer premium özellikleri de 200.000 aylık aktif kullanıcıya ulaşana kadar ayda 59 dolar olarak belirlenmiş.

Güncel İçerikler