Akıllı sera Ignite Greenhouse, kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda desteklerinizi bekliyor

Arıkovanı‘ndaki projeleri paylaşmaya devam ediyoruz. Şimdi dikkatimizi çeken bir projeden bahsetmek isteriz: Ignite Greenhouse.

Ignite Greenhouse, bir akıllı sera projesidir. Sera bilgilerini uzaktan kontrol edebildiğin, talimatlar verebildiğin, hatta talimatları otomatik hale getirebildiğin bir otomasyon sistemidir. Böylece seranın ortam koşulları bilgisine istediğin zaman istediğin yerden erişebilir ve uzaktan komutlar verebilrsin.

Neden Akıllı Sera?

  • Geleneksel yöntemler ile ihtiyaç duyulan kaynaklar olan harcanan zaman ve iş gücü gereksinimini büyük ölçüde azaltır. Böylece aynı kaynaklar üretimi artırmada kullanılabilir ve verimliliğe katkı sağlar.
  • Serada bulunmaya gerek kalmaksızın anında müdahale edilerek ürünlerin birkaç saatlik aksama ile zarar görmesi engellenmiş olur.
  • Serada kullanılan sistemleri otomatikleştirerek efor sarfetmeden ortam koşullarının istenen değerlerde kalması sağlanır.
  • Seraların yanısıra ev tipi versiyonu ile evlerde saksılardan oluşan minik seralar kontrol edilebilir.

Kurucuların Ignite Greenhouse’la ilgili yaptığı açıklamada: “

“Nesnelerin interneti alanında proje geliştirmenin zorluğunu platform tecrübemiz sayesinde çok iyi biliyoruz. IoT-Ignite ile 130.000 uç noktaya hizmet vermek ve sürdürülebilir şekilde yürütmek bize deneyim kazandırdı. Sahada bilimsel çalışmalar için ziraat odasının desteğini almak ve prototip çalışmalarını tamamlamak aştığımız zorluklardandı. Şimdi mobil uygulama ve sensör ailesini de genişleterek bir çözüm sunmayı hedefliyoruz. En önemlisi sensör pil ömrünü uzatmak üzerine çalışıyoruz. Prototipimizi uzun pil ömrü ile ürün olarak hayata geçirebilmek için Arıkovanı’nda sizlerin desteğine gereksinim duyduk. Vereceğiniz her destek ürünü sizlere ulaştırabilmek için geliştirmeler yapmamıza imkan sağlıyor.”

Güncel İçerikler