Innogate’den globalleşme yolunda teknoloji firmalarına 250 bin dolar yatırım

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde gerçekleştirilen Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nın yeni başvuru dönemi başladı. Yedinci dönemine hazırlanan program, ürünü satışa hazır olan teknoloji firmalarının global iş yapış biçimlerini öğrenmeleri, uluslararası pazarda satış yapmaları ve iş ortaklıkları kurmalarını sağlıyor. Öncelikle Silikon Vadisi’nin dinamiklerine hâkim isimlerinin İstanbul’da verdiği eğitim ve mentorluk döneminin ardından firmalar ABD’de, potansiyel müşteri, iş ortakları ve yatırımcılarla bir araya gelerek doğru bağlantılara ulaşıyor. Programa katılmak ve ABD pazarındaki potansiyelini görmek isteyen firmalar, Innogate adresinden programa başvurabiliyor.

ABD pazarına açılmasını sağlıyor

18 Mart’a kadar sürecek başvurularla yeni dönemi başlatacak olan Innogate’in ilk bölümü İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ABD pazarına giriş stratejileri, pazar araştırması, ürünün rekabetçi avantajlarını konumlandırma, fiyatlandırma ve iş modeli gibi pek çok konuyu kapsayan iki aylık yoğun ve kapsamlı bir program desteği veriliyor.

Altı aylık paket uluslararası girişim hızlandırma programı Innogate, yerli teknoloji firmaları için Türkiye ve ABD dönemi için 250 bin dolar kaynak ayırıyor. Firmaların uluslararası pazarda müşterilere ulaşarak satış yapmasını, iş birlikleri kurmasını veya yatırım almalarını hedefleyen programın sağladığı 250 bin dolarlık desteğin içinde Dilek Dayınlarlı, Tommaso Di Bartolo, Bob Gillespie gibi alanında uzman isimlerden alınan eğitim ve network desteği; Chicago ve San Francisco’da İTÜ ARI Teknokent’in ofislerini beş aya kadar kullanabilme imkanı ve o süreçte alınan danışmanlık hakkı; halkla ilişkiler, pazarlama ve operasyonel destekler de yer alıyor

2014 yılından bu yana gerçekleştirilen ve 40 firmaya ABD’nin kapılarını aralayan; 23 firmanın aktif olarak ABD’ye açılmasını sağlayan Innogate Programı’ndan yararlanan girişimler önemli başarılara imza attı. Bu girişimler arasında yer alan Monument, 900 bin dolar ile Kickstarter’da en fazla fon toplayan Türk girişimi unvanını kazandı ve ACT Venture Partners öncülüğünde 1,4 milyon dolar yatırım aldı. Monument halen Kaliforniya’da perakende satışlarına devam ediyor.

Detaylar ve başvuru içn bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Güncel İçerikler