StartupMarket.co: Beyaz yakalıların yatırımcı olabileceği dijital girişimcilik platformu

Her aşamadaki girişimcileri, girişimcilerin destekçileri mentorler, yatırım fonları, bireysel yatırımcılar ve servis sağlayıcılarıyla bir araya getiren; girişimlere dair her şeyi tek noktada toplamayı hedefleyen dijital girişim platformu StartupMarket.co kuruldu.

StartupMarket.co‘nun en büyük hedefi, her büyüklükteki girişim için doğru rehberliği ve destek ağını sağlayarak daha çok girişimciyi motive etmektir. Diğer amacı ise var olan yatırımcıların ötesinde, öncelikli olarak beyaz yakalılardan oluşan yeni bireysel yatırımcıları bünyesine katarak Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini büyütmektir.

Girişimin kurucu ekibi CEO’su Serkan Bağçe (CEO), Ahmet Giray Ölmez ve Mehmet Çelikol’dan oluşmaktadır. CTO’su Oğuz Güç de ortakları arasında yer almaktadır. Beyaz Yakalılar Artık Birer Yatırımcı Değişen dünya ile beraber girişimlerin parçası olmak isteyen kişilerin sayısının giderek arttığı ön görüsü ile yola çıkan platform, startupların bir parçası olmayı özellikle beyaz yakalılar için erişilebilir kılacak. Beyaz yakalılar hem mentorlük yaparak hem de kitlesel fonlamanın bir parçası olarak ekosistemde yerlerini alacak.

Her Aşamadaki Girişimciler için Doğru Yol Arkadaşı

StartupMarket.co tarafından İstanbul Maslak-Beşiktaş bölgesinde yapılan ankete göre; 422 beyaz yakalının %93’ü girişimlere yatırım yapmak stediğini belirtirken, yatırım yapmak isteyen bu beyaz yakalılardan %45’i yılda 5-50k arasında yatırım yapabileceğini dile getiriyor. Anteke katılanların %64’ü yatırım yapmanın ötesinde start-uplara mentorlük yapmak istiyor.

StartupMarket.co, her aşamada motivasyonu ve başarıyı arttıracak tüm araçları girişimcilere sunarak onlara ışık tutacak. Yeni başlayanlara özel hazırlanan tool-kitler, başlama sürecinde iyi birer yol haritası olacak. Bir sonraki aşamada ise kendini ve girişimini tüm ağa tanıtabilme fırsatı sayesinde girişimciler, doğru destekçilerle buluşacak. StartupMarket.co ilk yıl 2000 girişimi bünyesinde toplamayı hedefliyor.

Güncel İçerikler