Bir Kutu Kitap, 9 ayda 10.000 kutu göndermeyi başardı

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Biryudumkitap kurucusu Alparslan Demir ve Enes Çakır tarafından kurulan abonelik modelli e-ticaret girişimi Bir Kutu Kitap, kitap dikeyinde büyümeye devam ediyor.

2019 başında yani 18. ayında toplamda 10.000 kutu göndermiş olmayı 9. ayın sonunda gerçekleştiren Bir Kutu Kitap, bugüne kadar 9 farklı kutuyu binlerce abonesine ulaştırmayı başardı. Ayrıca geçtiğimiz hafta eski kutularını geleneksel e-ticaret yöntemiyle de satışa açarak, abone olmadan da sınırlı sayıdaki kutuların satın alınması mümkün hale gelmiş. Bunun abonelik modeline alternatif oluşturmaktan ziyade, yeni abonelerin eski kutuları da satın alma taleplerini karşılamak için yapıldığını belirtmekte fayda var. Eski kutuların satışa açıldıktan sonraki ilk 24 saatte stoklarının %12’sinin satıldığını da ekleyelim.

Abonelik modelinin can damarı, tekrarlayan ödemeler. BDDK’nın aldığı ve 31 Ocak 2018’den sonra uygulanmaya başlayan kredi kartlarının alışverişe kapatılmasının, özellikle abonelik modelli e-ticaret sitelerini oldukça zor durumda bırakacağı tartışılmıştı. Bir Kutu Kitap, Şubat ayıncaki başarısız ödemelerin %12’sinin Kredi kartı e-ticaret işlemine kapalı uyarısı yüzünden olduğunu paylaşıyor. Yine Bir Kutu Kitap’ın paylaştığı bilgilere göre, bu oran bu ayın başında %1’e gerilemiş durumda fakat geçtiğimiz aydaki büyümenin ciddi anlamda etkilendiğini ekliyorlar. Yakın zamanda Bir Kutu Kitap ve aynı pazardaki girişimlerin bir araya gelerek abonelik modelli e-ticaretin yaygınlaşması ve pazarın büyümesi amacı ile yeni bir insiyatifin ve girişimin de üzerinde çalıştığı bilgisini de paylaşalım.

Şu anda aylık aktif abone sayısı 1400’ü aşan Bir Kutu Kitap, çocuk ve tarih kitapları ile hediyelik özel kutular başta olmak üzere yeni kategorilerde büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler