Otomat yönetim ve ödeme sistemi E-Vend, 6.2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

E-Vend, otomat yönetim ve ödeme sistemleri üzerine kurulmuş bir girişimdir. 2017 fikir olarak başlayan E-Vend, İTÜ Çekirdek 2017 yılı 3. çağrıda kabul edilmiş ve girişimcilik ekosisteminde yol alması hızlanmıştır.

Fatih Saral, Ebru Arslan ve Yılmaz Sattı olmak üzere 3 ortak ile kurulan girişim, otomat sektörünün lider firmalarından Macgal Otomat’tan 6.2 milyon TL değerleme ile yatırım almıştır. Şu an 7 kişilik bir ekip ile yoluna devam ediyor.

E-Vend IoT sistemlerin revaşta olduğu dönemde otomatları daha da aktifleştirmek insanlar ile iletişime geçmesine imkan sağlamaktadır. Otomatlar için dahili sistemler tasarlamaktadır.

Bu sistemler günümüze kadar büyük oranda manuel çalışan otomatlara 2 ayrı özellik kazandırıyor. Web yönetim paneli ile otomat yönetim sistemi üzerinden otomatları yönetebiliyor, sisteme giriş yaparak otomatlarının ürün, stok, kar/zarar, ürün satış hızları, günlük/haftalık raporlamalar, arızalar vb. tüm otomata ait bilgileri sistem üzerinden takip edebiliyor. Otomat sahipleri panel üzerinden kampanyalar, anlık promosyonlar üretilmesine imkan sağlanıyor. Stok, arıza durumlarına göre operasyon personelini bilgilendiriyor ve stok bitmişse ürün doldurmasını arıza varsa hemen müdahale etmesi sağlanıyor.

Otomatların yaygınlaşmasının en büyük engeli olarak bilinen para üstü ve bozuk para sorununa da yenilikçi bir çözüm getiriyor. E-Vend Mobil uygulaması ile bluetooth ile otomata bağlanarak mobil ödeme ile ürünlerinizi otomattan güvenli şekilde alabiliyorsunuz. Ayrıca ödeme sistemi olarak fiziksel olarak temassız işlem, kartlı işlem ve mobil ödeme ile birlikte 3 farklı alternatif sunuyor.

E-Vend Mobil uygulaması ayrıca konum tabanlı pazarlama teknolojisi ile otomatların size ürün veya promosyon önerisinde bulunacaklar. Yeni çıkan veya sevdiğiniz bir ürünü size indirimli olarak satın almanızı teklif edecek.

Kuruclardan aldığımız bilgilere göre Macgal Otomat‘tan da 3.000 adetlik ön sipariş almış. Macgal’ın yeni otomatlarında E-Vend teknolojisi olacak. E-Vend yeni otomatların testlerini yaptığını belirtirken. 2018 yaz aylarında başta İTÜ kampüsü olmak üzere 250 noktada kullanıcıların testlerine açıyor.

Güncel İçerikler