Hangi okulda okuyacağınızın kararını kolaylaştıran girişim: Hangiokuldaokumalıyım.com

Velilerin ve öğrencilerin eğitimde karşılaştıkları en büyük sorun, hangi okulda okuyacaklarına veya çocuklarını hangi okula göndereceklerini karar verememeleridir. Bu sorundan yola çıkan 3 kurucu ortak; Turgut Kavaklı, Mürşide Berivan Ağırman ve Mustafa Kavaklı, 2016 yılında Hangiokuldaokumaliyim.com girişimini hayata geçirdi.

Türkiye’de her yıl 17 milyon birey, ya okula başlıyor ya da yeni bir okula geçiyor. Bu bireylerin 1,2 milyonu özel okullara gidiyor. Ortalama 17 yıl süren okul serüveni boyunca harcadığı eğitim bütçesi ortalama 300 bin TL’yi buluyor.

Turgut Kavaklı, Mürşide Ağırman

Şu anda sadece özel okulları listeleyen bu platformda, okulların güncel bilgilerine ulaşabilir, okul içerisinde yıl boyunca yapılan faaliyetlerin neler olduğunu görebilir, okulla ilgili yetkilere soru sorabilir, randevu alıp birebir görüşme yapabilirsiniz. Ayrıca bu okullardan uygun kayıt avantajı kazanma şansını yakalayabilirsiniz.

Türkiye’deki diğer sorunlardan biri de, birçok öğrencinin, okulundan mezun olduktan sonra, aslında o mesleği yapmak istemediğinin farkına varması oluyor. Dolayısıyla boşa geçen onca yılı geriye getirmek imkansız hale geliyor. Bu girişim ile ebeveynler, çocuklarının geleceğine yatırım yapıp onların doğru okuldan mezun olmaları için doğru araştırmayı yapabilecekler.

Kurucu ortaklardan Turgut Kavaklı, girişimin hedefleriyle ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Başta Türkiye olmak üzere Avrupa ve ABD’de okul arayışında olan tüm öğrencilere, bulmak istediği okulu kolayca bulmasını sağlamak ve eğitim sektöründeki bütçe sıkalasını disipline ederek, bu sektörün booking’i olmak için çaba sarfediyoruz. Ayrıca iyi eğitimi hakedip, bu eğitime gücü yetmeyen öğrencilere destek olmak için de çalışmalarımız sürüyor.”

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler