Bir İşe Giriştik ekibinden kitap okumayı teşvik edecek sosyal sorumluluk hareketi

Öğrencinin öğrenciden öğrendiği, değişime öncülük etmeyi hedefleyen “Bir İşe Giriştik” topluluğu, 3 Mart tarihinde tüm İstanbullulara kitap okumanın değerini hatırlatmak için sokaklara döküldü. Bir İşe Giriştik, Türkiye’de ortalama sadece 1 dakika olan kitap okuma süresini yükseltmeyi amaçlıyor.

İstanbul dışındaki öğrencilerin yeteri kadar imkanı olmamasından yola çıkarak Türkiye genelinde fırsat denkliği yaratmayı hedefleyen bu topluluk, bu kez İstanbullulara fırsatları olduğu halde farkına varmadıkları “kitap okuma” değerini hatırlatmak için 3 Mart tarihinde yola koyuldu.

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce başvuru arasından seçilen 68 öğrenci, evinde yeni okurlar bekleyen kitapları sırt çantasına koyarak vapurda, metroda, meydanlarda hem kitap okudu hem de çevredeki insanlara kitap okumanın önemini vurgulayarak evinden getirdiği kitapları onlarla paylaştı. Onlarca Bir İşe Giriştik üyesinin katıldığı bu etkinlik, yüz binlerce İstanbulluya erişirken sosyal medyanın da gündemine oturdu.

İSTANBUL’DA HER GÜN 13.5 MİLYON KEZ SEYAHAT EDİLİYOR

Çeşitli kaynaklardan elde edilen verilere göre İstanbul’da toplu taşımayla her gün 13.5 milyon kez seyahat ediliyor ve İstanbullular toplu taşıma araçlarında 4 milyon 500 bin saat geçiriyor. İnsanlar toplu taşıma araçlarında saatlerini boşa harcarken Türkiye’de bir insan ortalama sadece 1 dakika kitap okuyor.

Bu istatistiklerden yola çıkarak Türkiye’nin ortalama kitap okuma süresini artırmayı ve insanların toplu taşımada geçirdiği vakti değerlendirme bilincini uyandırmayı hedefleyen Bir İşe Giriştik topluluğu, kitap okumayı teşvik edecek etkinliklerine devam edecek.

Güncel İçerikler