Meyve sebzelerin raf ömrünü artıran Nanomik, TRAngels’tan 350 bin TL yatırım aldı

Nanomik, taze meyve sebzelerin raf ömrünü artıran doğal koruyucular geliştiren bir girişimdir. TRAngels yatırım ağından 350 bin TL yatırım aldı ve imzaları dün bizim katıldığımız törende atıldı.

Nanomik, Buse Berber Örçen ve Arda Örçen tarafından Nisan 2014’te İstanbul’da, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Tekno-Girişim desteğiyle kuruldu. Sonrasında da TÜBİTAK 1511 ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) AR-GE projesi desteğini aldı. Bu süreç içerisinde prototipini çıkaran girişim, Şubat 2017’den itibaren satışlarına başladı.

Geçtiğimiz günlerde Yıldız Teknopark tarafından düzenlenen İlk İşim Girişim yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Bilkent Cyberpark’ta da gerçekleştirilen Get in the Ring yarışmasında da birinci oldu.

Buse Berber Örçen ve TRAngels kurucusu Namık Kural ile Özel Röportaj

Şu anda Mersin’de narenciye, Manisa’da ise kirazlar üzerinde pilot denemeleri yapılıyor.

Geçen yıl İTÜ Çekirdek’e kabul edildi ve İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge 2017 sahnesine çıktı ve 780 bin TL’lik yatırım, ödül ve 1 yıllık ofis hakkı kazandı.

Aldığı yatırım sonucunda hedeflerle ilgili kurucu ortaklardan Buse‘nin yaptığı açıklamada; “İlk aşamadaki hedefimiz sertifikalarımızı tamamlamak ve farklı ürünlerde pilot çalışmalar yaparak ürün çeşitliliğimizi artırmak istiyoruz. Orta vadedeki hedefimiz de; İspanya, İtalya ve ABD üzerinden globale açılarak dünya çapında gıdaların daha sağlıklı bir şekilde sofralara ulaştırmak istiyoruz.” dedi.

Biz de girişimi yakından takip ediyoruz, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler