İnternet girişimciliği düşünenlere Onedio kurucusu Kaan Kayabalı’dan kısa tavsiye

Türkiye’nin başarılı internet girişimlerinden biri olan Onedio‘nun kurucularından Kaan Kayabalıkonuya şöyle yaklaşıyor:

“İnternet girişimciliği her zaman çok zordur. Ama zorluklar sürekli değişiyor, artık rekabet çok fazla. Mesela eskiden bu kadar fazla rekabet yoktu. İyi bir fikriniz varsa kendisi güzel bir şekilde ilerliyordu. Ama şimdi çok fazla rekabet olduğu ve teknik bilgi de artık her yerden erişilebilir olduğu için, örneğin artık üniversiteler çok iyi öğrenciler yetiştiriyor, öğrenciler ise daha okurken bir takım şeyler yapmaya başlıyorlar, bu nedenle işin teknik kısmı kolay.

Şu anki asıl en büyük zorluğu; eskiden güzel bir proje yapmak için kaliteli adam bulmak çok zordu, şimdi ise zor olan şey güzel bir projeyi insanlara ulaştırmak çok ciddi maliyet gerektiren bir durum.

Çünkü herkes bir proje yaptıktan sonra aynı araçları kullanıyor. Bir uygulama da yapsanız Onedio gibi bir web sitesi de yapsanız bunu insanlara ulaştırmak için ya Google’a ya Twitter’a ya da Facebook’a reklam vereceksiniz. Böyle insanlarda kulaktan kulağa yayılmasını beklemek biraz hayalperestlik olur ve işlerinizi çok yavaşlatır. O yüzden şu anki internet girişimciliğinin en büyük zorluğu çok ciddi bir nakit ihtiyacı olması. Cebinize 500.000$ koymadan bir internet projesi yapmak biraz hayalperestlik olur ve onu başarıya götürmek çok zordur.”

Kaan Kayabalı ile yakında bizzat röportaj yapıp, egirişim TV‘de yayınlayacağız

Güncel İçerikler