Foriba, 5 milyon dolarlık B serisi yatırım aldı

1999 yılında kurulan, Türkiye’nin en çok elektronik belge işleyen lider e-Dönüşüm firması FIT Solutions, yakın zamanda yeni birleşmeler ve satın almalarla birlikte faaliyetlerine Foriba marka adıyla devam edeceğini duyurmuştu. Foriba, şimdi de dünyanın özel sektöre odaklı en büyük kalkınma kuruluşu IFC liderliğiyle 5 milyon dolar yatırım aldı. Foriba’nın aldığı 5 milyon dolar yatırımın 3 milyon doları IFC’ye, 1,5 milyon doları Revo Capital’e, 500 bin doları da Endeavor Catalyst’e ait.

Yatırımın 3 büyük ismi: IFC, Revo Capital ve Endeavor

55 yıldır toplam 15 milyar doların üzerinde yatırımla Türkiye’de özel sektörü destekleyen IFC’nin Türkiye stratejisinde, büyümekte olan bilgi ekonomisine destek olmak bulunuyor. Geçtiğimiz 5 yıl içinde IFC bu alanda yazılım şirketlerine, veri merkezlerine, e-ticaret ve online ödeme sistemlerine yatırımlarda bulundu. IFC, bu yatırımları ile küçük ve orta boyuttaki işletmelerin dijital teknolojiler aracılığıyla finansal hizmetlere erişimini artırmayı hedefliyor.

Foriba’ya ilk kez Eylül 2014’te 4 milyon dolar yatırım yapan Revo Capital de bu yatırım turuna 1,5 milyon dolar ile katıldı. Son zamanlarda Türkiye’deki şirketlere yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Endeavor Catalyst’in 500 bin dolar yatırımı ile seri tamamlandı. Foriba, aldığı B serisi yatırım ile birlikte bugüne kadar toplam 9 milyon dolar yatırım almış oldu.

Küçük ve büyük pek çok şirkete ‘e-Fatura’, ‘e-Arşiv’, ‘e-Defter’, ‘e-İrsaliye’ gibi daha pek çok çözüm sunan Foriba, dünyadaki trendleri takip ederek Türkiye’de kurumsal yazılım ve entegrasyon hizmetleri pazarının gelişimine önayak oluyor. 2016 yılında Logo Yazılım ile birlikte kurduğu Tedarikçi Finansmanı Platformu FİGO ile finansal teknoloji uygulamalarına verdiği desteği sürdürüyor. FİGO, ilk ürünü olan Figopara ile hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Foriba, aldığı yatırımdan sonra fintech ürünlerine daha fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Foriba, 5 binden fazla müşteriye hizmet veriyor ve Türkiye’deki tüm e-Faturaların yüzde 60’ını yönetiyor. Revo Capital’den ilk kez aldıkları yatırımdan bu yana her yıl düzenli olarak büyüyen Foriba, ilerleyen dönemlerde de yeni yatırımlar almayı ve firma olarak da yatırım yapmayı hedefliyor.

“Yurt dışı operasyonlarımızı hızlandıracağız”

Foriba CEO’su Koray Gültekin Bahar, “İçinde bulunduğumuz piyasa koşullarına rağmen, IFC, Revo Capital ve Endeavor Catalyst’ten yatırım almış olmamız bizi onurlandırdı. Büyüme hamlelerimizin ilk adımlarını Revo Capital’in bir önceki yatırımı ve desteği ile atmaya başlamıştık. Şimdi ise sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme yakaladık. 2018’de de küresel ekonomik krizin korkusu bizi yavaşlatmayacak. Aldığımız yatırımla birlikte ciro ve müşteri sayısında en az yüzde 60 büyüyeceğiz” dedi.

B serisi yatırım turunu nasıl kullanmayı planladıklarını anlatan Bahar, “Aldığımız yatırımın yanı sıra e-Dönüşüm süreçlerindeki bilgi liderliğimiz ve stratejik işbirliklerimiz ile yeni yılda daha büyük kitlelere yöneleceğiz. Global müşterilerimize yenilerini katmaya ve mevcut müşterilerimize yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz. Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu ülkelerini de radarımıza aldık. Uluslararası arenada teknolojiye yön veren önemli aktörlerden olacağımıza dair güçlü bir inanç besliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Güncel İçerikler