Eyedius, StartersHub ve Boğaziçi Ventures’tan 600 bin TL yatırım aldı

İleri düzey görüntü işleme ve yapay zeka teknolojileri geliştiren Eyedius, 600’er bin TL yatırım aldığı StartersHub ve Boğaziçi Ventures ile imza töreninde bir araya geldi. Eyedius, İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang 2017’yi Boğaziçi Ventures ve StartersHub başta olmak üzere, İTÜ Teknopark’tan da aldığı yatırım ve çeşitli markalardan aldığı toplamda 2 milyon TL’nin üzerindeki yatırım ve ödüller ile birinci tamamlamıştı. Aldığı destekle büyümesini sürdüren Eyedius, Türkiye güvenlik pazarındaki varlığını yıl boyunca güçlendirdikten sonra, 2018 bitmeden önce küresel pazarda da yer edinmeyi hedefliyor.

Cebinizde taşıdığınız akıllı güvenlik asistanınız

Güvenlik anlayışına yüksek teknolojileri ile yeni bir soluk kazandıran Eyedius; mevcut kameralar aracılığıyla ortamı kullanıcısının yerine 7/24 izleyerek, kontrol altında tutuyor ve kullanıcı tarafından önceden belirlenmiş senaryolar dahilinde tehlike anında uyarılar üretiyor. Bu sayede kamera görüntülerini sürekli izlemek ya da kontrol etmek zorunda kalmayan kullanıcılar, yalnızca gerekli zamanlarda hem bilgisayarından hem de cep telefonundan gerçek zamanlı uyarılar alabiliyor.

Tek bir ürün birçok fayda

Eyedius akıllı güvenlik asistanı, kullanıcısına tek bir arayüz üzerinden hızlı ve kolay erişim imkânı tanırken, Eye’C ve Eye’D gibi yüksek teknolojilerini tek bir platformda buluşturuyor. Kullanıcının, güvenliğini korumak istediği alanlarda “sizi sürekli koruyan” Eye’C, duvar üzerinden atlamaya çalışılması, ortamda bulunan kilitli kasa, bilgisayar benzeri özel nesnelere müdahale edilmesi gibi belirlediğiniz olası tehlike senaryolarının gerçekleşmesi durumunda, ortama girişin engellenmesi için uyarılar üretir. Ayrıca belirlenen bölgelerde oluşan ani kalabalık ve anomalilerin tespiti, yüzme havuzunda tek başına bir çocuğun yüzmesi ve park halindeki tanımlı aracın hareket etmesi gibi durumlarda da kullanıcısı bilgilendiriyor.

Yüzünüzden sizi en iyi o tanır

Eye’D bünyesinde barındırdığı yüz tanıma teknolojisi ile; konut, ofis gibi farklı sektörlerde içeri giriş yapan kişilerin sanal ziyaretçi kaydını tutar. Kara liste olarak belirlenen kişilerin ortam içerisine giriş yaptığı anda kullanıcılara bilgi verirken, kameralardan yüzünü gizleyen şüpheli kişilerin olması durumunda da uyarılar üretir.

Eyedius Teknoloji Firması güvenlik sektörüne odaklanırken, iş ortakları aracılığı ile yaş, cinsiyet gibi demografik analizlerinin yanı sıra yüz ifadelerinden yola çıkarak mutluluk ve duygu durum analizleri de yapabilen ürününü çok yakında piyasaya sunmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler