Türkiye’nin önde gelen girişimcileri, Mehmet Zorlu Vakfı aracılığıyla gençlerle bir araya geldi

Mehmet Zorlu Vakfı’nın (MZV), 3 yıldır düzenlediği 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı çerçevesinde Zorlu PSM’de düzenlenen girişimcilik başlıklı derste gençler, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerini dinleme ve tecrübelerinden yararlanma fırsatı yakaladıkları benzersiz bir deneyim yaşadı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu: “ABD’de yeni açılan işyerlerinin yüzde 90’ı start-uplardan oluşuyor. Eğer bir ülkede toplumsal bir dönüşüm ve istihdam artışı isteniyorsa, kurumların ve şirketlerin mutlaka start-uplara yatırım yapması gerekir.”

MZV bursiyerlerinin katıldığı etkinlikte Okan Kara, Bahtiyar Yurtoğlu, Hasan Aslanoba, Başar Kaya, Arzu Eryılmaz, Can Yücaoğlu, Gamze Cizreli, Emre Kurttepeli, Hande Çilingir, Bora Yılmaz, Numan Numan, Murat Tortopoğlu, Ayşe İnal, Aytül Erçil, Burak Büyükdemir, Eray Erdoğan ve Jason Lau gibi birçok değerli konuşmacı girişimcilik deneyimleri ve girişimcilik ekosistemi ile ilgili tecrübelerini gençlerle paylaştı. Etkinlik çerçevesinde ayrıca Prof. Dr. Erhan Erkut, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt: “Vestel Ventures ile start-uplara Zorlu Grubu’nun kapılarını açıyoruz”

Start-upların girişimcilik ekosistemi içerisinde çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt ise, Vestel Ventures ile start-uplara finansal desteğin çok ötesinde katkılar sağladıklarını dile getirdi.

21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı

Kapsamı ve içeriği ile Türkiye’de bir ilk olan program, ders ortamında eğitim, online destek, bitirme projesi, yaz dönemi stajı, staj sonrası deneyim paylaşımı gibi uygulamaları ile fark yaratıyor. “Kariyer Planlama”, “Yetkinlikler”, “Excel ile Modelleme” ve “Girişimcilik” gibi ana başlıklarda gerçekleştirilen programda, yetkinliklerin geliştirilmesi için bireysel projeler ve grup projeleri gibi birçok uygulamaya da yer veriliyor. Düzenlenen eğitimlerle gençlerin, sadece akademik, teknik ve profesyonel bilgi ile değil aynı zamanda 21. yüzyılın gerektirdiği beceri ve yetkinlikler ile donanmaları için destek veriliyor. Ayrıca eğitimler boyunca tasarım odaklı düşünme ve networking başta olmak üzere birçok yan etkinlik de düzenleniyor.

Programın bir parçası olarak düzenlenen MZV Gençlik Zirvesi’nde ise gençler başarıları ile pek çok kişiye ilham veren alanında uzman konuşmacıları dinleme fırsatı yakalıyor. MZV bursiyerlerinin yanı sıra tüm Türkiye’den üniversite ve lise öğrencilerinin ücretsiz katılımına açık olan etkinliğe, ilk iki yılında toplam 3500 genç katıldı.

Güncel İçerikler