Startuplar altı ayrı kategoride, “Berlin Energy Transition Dialogue” konferansında ilk kez ödül aldılar. 66 ülkeden 500’den fazla şirket konferansa katılım gösterdi. Final aşamasından sonra 11 ülkeden toplamda 18 girişim başlatıldı. Bu 18 girişimin 5 tanesi Alman firmalarına ait.
Almanya’dan katılan iki şirket, sera gazı emisyonlarının sektörler arası azaltımına adanmış olan “Cleantech against Climate Change” kategorisinde en iyiler arasındadır. Münih yakınlarında bulunan Planegg’teki Electrochaea şirketi, elektrik şebekesi operatörlerine Power to Gas yaklaşımına dayalı depolamaya yönelik bir çözüm sunmaktadır. Power to Gas yaklaşımı güç kaynağı sistemindeki dalgalanmaların daha dengeli dağılmasına yardımcı olur. Erlangen’den Hydrogenious Technologies, hidrojenin güvenli bir şekilde depolanmasını sağlayan Liquid Organic Hydrogen Carrier teknolojisini geliştirdi.
Ayrıca, sektöre yönelik sera gazı bakımından zayıf çözümlerin bulunduğu “Future Production & Manufacturing” kategorisinde iki Alman şirketi finale kalmayı başardı. Münih’ten Caala, planlama safhasındaki binaların enerji gereksinimlerini planlama safhasındayken ve gerçeğe birebir yakın olarak hesaplıyor. Aynı zamanda, yaşam döngüsü değerlendirmesi ve maliyetleri de içeren bir yaşam döngüsü analizi oluşturuyor ve görselleştiriyor. Berlin’deki Sicoya şirketi, seri üretime girebilecek sunucu bağlantıları için uygun maliyetli, enerji açısından verimli ve ölçeklendirilebilir optik alıcı-verici fişleri geliştirdi.
Sonunda, Freiburg’dan Blue Inductive, sürdürülebilir mobilite kavramları için “Mobility meets Energy Transition” kategorisinde bir ödül kazanmayı umuyor. Başlangıç, e-araba ve mobil robotlar için, pilleri şarj etme probleminin tamamen otomatikleştirilmiş olduğu bir kablosuz süper şarj cihazı geliştirdi.