Çocukların teknoloji bağımlılığını azaltan Pakolino, 425 bin dolar yatırım aldı

Kuruculuğunu Pınar Ramsay’ın üstlendiği Pakolino, 3-7 yaş arası çocukların zihinsel ve duygusal gelişimini destekleyen STE(A)M bazlı aktivite kutularından oluşuyor. Türkiye’nin 81 ilinde 25 binden fazla eve girdiklerini belirten Ramsay, bu yıl içinde yurtdışı satışlarına da başlamayı hedeflediklerini söylüyor.

Hem Türkiye’de hem de dünyada melek yatırımcılığın yönünü belirleyen Keiretsu Forum’un Türkiye ayağı Keiretsu Forum Türkiye, son yatırımını çocukları merkeze alan ve kısa sürede Türkiye’de 25 binden fazla eve girmeyi başaran Pakolino’ya yaptı. Toplamda 425 bin dolar değerindeki yatırım sürecinin 220 bin dolarını üstlenerek yatırıma liderlik eden Keiretsu Forum Türkiye, böylece 26’ncı yatırımını hayata geçirdi.

Dikkat eksikliği ve teknoloji bağımlılığı için ekonomik çözüm

Üyelik sistemiyle çalışan Pakolino, her ay farklı bir temada, uzman pskilog onaylı aktiviteler için gerekli tüm malzemeleri ve yönergeleri, Türkiye’nin 81 ilindeki üyelerine ulaştırıyor. Kutu üyeliğine eklenebilen kütüphane üyeliğiyle her ayın temasına özel seçilmiş bir hikaye kitabı da kutulara eklenirken; çocuklara eğlenceli bir şekilde okuma alışkanlığı kazandırılyor.

Bugüne kadar Türkiye’nin 81 iline 25 binden fazla eve, 120 binden fazla kutu gönderdiklerini belirten Ramsay, “Her ay çocuklarıyla birlikte Pakolino aktiviteleri yapan anne babalar çocuklarına yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme ve işbirliğine dayalı çalışma becerileri kazandırırken, çocuklarıyla ekrandan uzak, kaliteli zaman geçiriyorlar. Amacımız teknoloji bağımlılığının, dikkat eksikliğinin ciddi bir problem haline geldiği günümüzde, anne babalara pratik, ekonomik ve eğlenceli bir çözüm sunmak” açıklamasını yaptı.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler