Moveca, teknoloji tabanlı girişimlere 10 milyon dolar yatırım yapacak

Kırkıncıoğlu Grup çatısı altında Mono Venture Capital adıyla kurulan MOVECA, Türkiye’nin teknoloji tabanlı girişimleri değerlendirmek için girişimcileri ve fikir sahiplerini bekliyor.

Pek çok sektörde sürdürdüğü faaliyetlerle Türkiye’nin köklü markaları arasında olmayı başaran Kırkıncıoğlu Grup, yıllara dayanan deneyimini ve birikimini inovasyon girişimlerine yatıracak.

Peki, Hangi Fikirler MOVECA’da Değerlenecek?

Özellikle teknoloji ve internet tabanlı şirketleri/girişimleri bekleyen MOVECA;

  • Nesnelerin interneti (IoT),
  • Blockchain,
  • Büyük veri (Big Data),
  • Savunma sanayi sistemleri,
  • Kullanıcı deneyimi ve davranışları yönetimi sistemleri,
  • İnternette modern yaşama getirilecek yeni hizmet projeleri kapsamında yatırım yapacak.

Bununla birlikte başvuru sürecindeki bürokratik işlemlerin, fikir sahiplerini oldukça yorduğuna değinen Kırkıncıoğlu, başvurulara en geç 7 iş günü içinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapacaklarını belirterek fikir sahibinin enerjisini projesine aktarması için gereken tüm zemini oluşturacaklarını söyledi.

Önceliğimiz MOVECA Olacak

MOVECA Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkıncıoğlu “Devir yenilikçi fikirleri değerlendirme ve başarıya ulaştırma devri. Girişimcilik ekosistemi tüm dünyada büyümekte olsa da finansal kaynak yetersizlikleri hala fikir sahiplerinin ayaklarını bağlayan, hayallerine sınır koyan en önemli etkenlerden biri. Biz de bu engelleri ortadan kaldırmak ve yenilik kaldıracını harekete geçirmek için MOVECA’yı kurduk. Önem verdiğimiz ve yepyeni hamlemiz olan MOVECA, kuluçka merkezlerinde ya da sektörün içinde doğmuş; büyüme potansiyeli olan ya da yatırım değeri taşıyan teknoloji tabanlı girişimlerin, sürdürülebilir bir sistemde ticari uygulamalara dönüşmesini sağlayacak.” açıklamasında bulundu.

Fikir Aşamasındaki Projeler de MOVECA’da Yatırım Alabilecek

Start-up’lara yatırım yapan pek çok kuruluşun yanı sıra MOVECA, farklı nedenlerden dolayı prototip aşamasına gelememiş girişimlere de daha fikir aşamasındayken yatırım yapmayı amaçlıyor. Ayrıca MOVECA, şahısların başvurularını da kabul edebildiği için fikir sahiplerinin herhangi bir şirket kurma masrafına girmelerinin önüne geçmiş oluyor. MOVECA’nın değerlendirmeyi düşündüğü projelerde; alanıyla ilgili yenilikçi bir fikir içermesi, sektöre kolay uyum sağlaması ve yatırıma elverişli olması gibi nitelikler yer alıyor.

Güncel İçerikler