Yerli drone APE X, kitlesel fonlama hedefini yüzde 400 ile tamamladı

Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı‘nda bundan 60 gün önce fonlanmaya başlayan yerli drone projesi APE X, 200 bin TL hedefli çıktığı yolda 774 bin TL topladı.

APEX, Dayanıklı, kolay kullanılan ve taşınan drone, Ape Drone ekibi tarafından uzun süredir devam eden mekanik ve dizayn geliştirme faaliyetleri sonucu üretildi. 3 eksende gimbal kamera sabitleyicisi ve 4K kamerası ile uçuş esnasında yarım saate kadar görüntü almanızı sağlar. Açık kaynaklı yazılımı ile istediğiniz şekilde modifiye edebiliyor ve kendi geliştirdiğiniz modülü drone üzerine ekleyebiliyorsunuz.

El hareketleriyle drone kontrolü

MIME kumanda ile hareket sensörlü olan APE X, sizin el hareketlerinizi algılayarak yönünü belirleyebiliyor. MIME kumanda ile hareket sensörlü olan APE X, sizin el hareketlerinizi algılayarak yönünü belirleyebiliyor. MIME ayrıca üzerinde sadece bir analog kontrolörü olan avuç içine çok rahat sığacak bir cihazdır.

Kurucular; “Tasarım sürecinde piyasadaki hiçbir drone’u kendimize kıyas almadık. İlk olarak kullanıcı deneyimi nasıl olmalı sorusunu kendimize sorduk. Yaşatmasını istediğimiz deneyimin üzerine APE X’i inşa ettik. Bütün tasarım süreci boyunca da teknik özelliklerinden çok yaratacağı kolay ve keyifli kullanım deneyimine odaklandık. Tasarlayacağımız drone aynı zamanda herkesin kullanabileceği aynı zamanda büyük droneların yapabileceği hemen hemen her şeyi yapabilen bir drone olmalıydı. Dronelar ilgisini çeken ama henüz hiç drone sahibi olmamış insanlara drone kullanmanın keyfini ilk defa APE X ile yaşatmayı hedefledik.” açıklamasında bulundular.

Biz de bu süreçle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler