Plaka.io: Trafikte gördüğünüz araçlara yorum yapabilmenizi sağlayan uygulama

Plaka.io, trafikte gördüğünüz herhangi bir araç ya da sürücüsüne plakası üzerinden yorum yapabileceğiniz Türkiye’nin ilk sosyal trafik platformudur. Uygulamanın çıkış amacı; Sürücülere araç plakası üzerinden olumlu ya da olumsuz davranışları için söylenmek istenilenleri bir platform üzerinden ifade etme olanağı sağlamak. 90Pixel tarafından geliştirilen Plaka.io, App Store ve Google Play de ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Üyelik gerektirmeden kullanılabilen uygulama açıldığı zaman, karşınıza plaka sorgulama ekranı geliyor. Bu ekranda daha önceden sisteme kayıt edilmesine gerek kalmadan yorum yapmak ya da yorumları görüntülemek istediğiniz plakayı giriyorsunuz. Sorgulama yapıldıktan sonra plakanın sayfasına girmiş oluyorsunuz.

Sorgulanan Plakanın sayfasında, yapılan yorumlar görülebilir, paylaşılabilir, yorum yapılabilir, fotoğraf eklenebilir ve plakaya gelen yorumları takip etmek istenirse sağ üst köşede bulunan alarma basılı tutulması yeterli olacaktır. Bu şekilde Plakaya yorum yapıldığı zaman telefonunuza bildirim gelecektir.

Eğer uygunsuz ya da rahatsız edici içeriğe sahip bir yorum görülürse ilgili yorum rapor edilebilir. Uygulamanın dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de yapılan yorumların hangi kullanıcı tarafından yapıldığının görülmüyor olmasıdır. Böylece kullanıcı gizliliği tam anlamı ile sağlanmış oluyor.

Siz de yapılan hataları bildirmek ve sürücüleri uyarmak istiyorsanız bu uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu projenin bir örneğine de bir zamanlar Edelkrone tarafından yönetilen BaşkaBirŞey YouTube kanalında rastlamıştık. Şimdi kanal aktif değil, videolar kaldırıldı.

Güncel İçerikler