Icywave: İçeceklerinizi dakikalar içerisinde soğutan yerli girişim

Bir donanım projesi olan Icywave, içeceklerinizi hızlı şekilde soğutmanızı sağlayan yerli teknoloji girişimidir. Mikro dalga gibi hızlı ısıtıcıların olduğu dünyamızda, hızlı soğutucuların da olabileceğini düşünen girişimciler harekete geçiyor ve ihtiyaçtan da yola çıkarak icywave girişimini kuruyorlar.

Ayhan Barış ve Cankut Bilir tarafından 2015 yılında limited şirket olarak kuruldu. İçinde elektronik, mekanik ve yazılım mühendisliği barındıran bir üründür. Mühendislik faaliyetlerinin tamamı girişimin kendi bünyesinde yapılıyor.

İçeceklerin sürekli soğuk kalması için 7/24 dolapta bekletilmesine çözüm getiren girişim, ihtiyaç anında kutu ve şişe içeceklerin dakikalar içerisinde dolaba konularak soğutulmasını sağlıyor.

Kuruculardan Ayhan Barış; “HORECA sektöründe işletmelerin içecekleri doğru soğuklukta servis etmediğini böylece tüketicinin içecekleri doğru tat ile tüketmediklerini gözlemledik. Ayrıca işletmelerinin içecekleri 7/24 soğutma sebebiyle aylık soğutma giderlerini yüksek seviyelerde olduğunu, icywave ile enerji giderlerinde tasarruf etmelerini hedefliyoruz. Yerel hedefler olarak HORECA, Marine ve ileri zamanda da evlere girmeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Icywave, BUBA ve GarantiPartners Hızlandırma programı desteği aldı. Henüz bir yatırım almadı.

Icywave Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Türkiye’de üretilen yerli bir markadır. Hedefimiz icywave markası ile dünyaya ihracat yapıp, Türk ekonomisine katkıda bulunmaktır. Ayrıca ürünün yerli üretim olması sebebiyle üretim arttıkça istihdam sağlanacak, ihracat arttıkça da cari açığa katkısı olacağını düşünüyorlar.

Biz de girişimi yakından takip ediyoruz.

Güncel İçerikler