Yenilikçi fikirlerle dijital yolcu deneyimini bir üst seviyeye taşımanın hedeflendiği Turkish Airlines Travel Hackathon, Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezinde düzenlendi.
1000’in üzerinde katılımcının başvurduğu Hackathon için 308 takım arasından seçilen 42 takım 48 saat boyunca uçuş öncesi, hava alanı, uçak içi ve uçuş sonrası olmak üzere seyahat sürecinin 4 temel kategorisinde yolcuların yaşadığı zorluklara dijital çözümler geliştirdiler.
Hackathona katılan takımlar, hali hazırda Turkish Airlines Developer Portal üzerinden sunulan API setlerinin yanı sıra hackathona özel açılan toplam 27 servis ve geçmiş uçuş verilerini de kullanarak çözümler geliştirdiler. Ayrıca geliştiriciler hackathon paydaşlarından SITA, Sabre, Turkcell, Pointr, Locuslabs, iyzico, İETT, İBB, İsbak, Here, Yandex, UBER, ininal, Turkgen firmalarının sağladıkları servisleri de kullanarak çözümlerini zenginleştirdiler.
Hackathon boyunca Katı Hal Ar&Ge tarafından kurulan Alya 3D Yazıcı prototiplerini hazırlamak isteyen takımların kullanımına sunuldu. Boni ise takımlara engelli yolculara uygun çözümler üretmeleri konusunda mentorluk yaptı.
Turkish Airlines Travel Hackathon‘da yarışan projeler:
Hackathon birincisi ALBATROS: Mesajlaşma platformu üzerinden sunduğu asistanlık hizmetiyle yolculuk öncesi yardımcı olacak tüm bilgileri ileten ve yolcunun görevlerini kolaylaştırarak uçuş deneyiminin tümünü iyileştiren projesi ile Turkish Airlines Travel Hackathon Birincisi oldu.
Diğer Ödül Alan Projeler:
Augmented Cube: Skylife dergisinin sayfalarını Arttırılmış Gerçeklik ile canlandırıyor, içerikleri yaratıcı ve interaktif deneyimleme fırsatı sunuyor. Bu deneyimler hayal gücümüzle sınırlı olup; alışveriş, sosyalleşme, seyahat, THY hizmetleri, 3 boyutlu oyunlar gibi alanlarda içerik zenginleştirmeye yardımcı oluyor.
Mahşerin Dört Atlısı: Bagaj Takip Zinciri projeleri sayesinde ana taşıyıcı banda yerleştirilen kameralar ile bagajı nesne tanıma teknolojisi ile tanımlayıp kayıp veya hasar durumlarına karşı önlem alıyor.
Taxim: Her gün uçuş yapan 8 milyondan fazla kişinin farklı havayollarından farklı oranlarda kazandığı milleri; bu platform aracılığıyla binlerce ürün ve hizmet sağlayıcılarla buluşturarak, millerin yeni bir para birimi olarak kullanılmasına imkan tanıyor.
FlyCheck: Tüm uçak tiplerinde müşteriden gelen talep ve şikayetleri toplayarak ortak bir veri merkezinde analiz eden web tabanlı denetim sistemi geliştiriyor.
Data Bender: Bagaj verme ve check-in süreçlerini kolaylaştırarak havalimanındaki yoğunluktan kaynaklanan uçuş kaçırma oranını azaltıyor.
HisarCS: Havaalanında cebinizde kalan bozuk paraları Miles&Smiles millerine çevirebilirsiniz.
Miles & Developers: Kullanıcının sahip olduğu milleri ile gidebileceği şehirleri gösteren interaktif bir dünya haritası üzerinde, dünyanın ne kadarını keşfettiğini göstererek, yeni uçuş tavsiyeleri veriyor.
Adventure: Yolcuların güvenli bir şekilde bagajlarını takip etmelerini ve bagaj teslim aşamasında kaybettiği zamanı geri kazandırmayı amaçlayan yenilikçi çözüm.
Tüm yarışmacılara THY tarafından aktarıldığı üzere, sadece finalistlere değil, hackathona katılan ve yaratıcı çözümler geliştiren tüm ekiplere THY’nin nasıl destek olabileceği kararlaştırılıyormuş. Takımlarla yapılacak görüşmeler sonrasında bazı çözümleri THY ile birlikte hayata geçirme üzerine projeler başlatılacakmış.