Bakkaldan: Semtinizdeki bakkaldan direkt sipariş vermenizi sağlayan mobil pazar yeri

Bakkallar ile tüketicileri buluşturan mobil pazar yeri Bakkaldan girişimini inceleyeceğiz. Sizlere geçtiğimiz hafta SUCool Demo Day’de tanıtmıştık. Öncelikle uygulamayı App Store ya da Google Play‘den indirebilirsiniz.

Bakkaldan, tüketicileri ve bakkalları ortak bir platformda buluşturan mobil bir uygulama ve pazar yeridir. Tüketiciler, kendi konumlarına veya sokaklarına hizmet veren bakkalları listeler, seçtiği bakkalın bütün ürünlerini görüntüleyip sepetini oluşturur, ödeme yöntemini seçip siparişin kapısına gelmesini bekler.

Öz sermaye ile kurulan ve ilerleyen Bakkaldan, en geç yarım saat içinde tanıdığınız semt bakkalınızdan kapınıza ürünlerin ulaştırılmasını sağlıyor. Girişim Cem Danonİzzet Tavaşi ve Güçlü Talu tarafından Aralık 2016‘da temelleri atıldı ve Ağustos 2017’de de hizmet vermeye başladı.

Sistem içerisinde 8500’ten fazla kullanıcı var

Sistem içerisinde İstanbul’un 30 ilçesinde 300’den fazla bakkal ve 260 marka var. Kullanıcı sayısı ise 8500’ü aşmış durumda.

Kuruculardan Cem Danon “Fikir hani herkesin düşünüp kimsenin adım atamadığı fikirlerden aslında. Biz bunu hayata geçirdik. Ortaklarımızdan İzzet’in hali hazırda bakkallar ile ticaret yapan aile şirketleri var.” açıklamasında bulundu.

Bilinen, sevilen ve faydalı bir marka olmak istiyor. Yerel de hızlı bir şekilde başta İstanbul’un tüm ilçeleri, daha sonraki fazlarda da Anadolu’daki bakkalları da sistemlerine eklemek istiyorlar. Yerel de edindikleri tecrübelerle de Bakkaldan markasını global’e taşımayı hedefliyorlar.

“Bakkaldan bir sosyal sorumluluk projesidir”

Cem Danon yaptığı ek açıklamada: “Bakkaldan aslında bir sosyal sorumluluk projesidir. Süpermarket ve discount marketler ile rekabet zorluğu yaşayan, mobilden alışveriş yapmaya alışık kullanıcılarına hizmet verecek bir alt yapısı olmayan bakkal, tekel ve marketler için mükemmel bir araçtır. Bakkaldan bir yandan bakkalları dijitalleştirirken, 2018’in 3. çeyreği itibari ile de toplu satın alma operasyonunu başlatıp, bakkalların fiyatlarını aşağı, karlılığını yukarıya çekmeyi amaçlamaktadır.”

Bakkaldan’la ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler