Bi’ekran: Perakende mağazaların satış performansını artıran iş zekası platformu

Bi’ekran, her gün yüklü miktarda veri üreten perakende mağazalarının net karlılığa etki eden performanslarını izlemesi için oluşturulmuş, görsel veri bazlı bir iş zekası uygulamasıdır. Sektördeki en güncel analizler ile hızlı ve veribazlı aksiyon almanızı sağlar. Mağaza personeliniz için akıllı koçluk uygulamaları ile iş zekanıza katkıda bulunacak metrikleri ve analizleri günlük olarak web üzerinden takip etmenizi sağlar.

19 yıllık perakende ve ürün yönetimi tecrübesi olan kurucu Selin Sarıkaya, 7 yılını mağazacı olarak geçirdi. Gördüğü en kritik problemden biri, mağaza personelinin veri okur–yazarlığının kısıtlı olması ve bu sebeple de cironun haricinde diğer metriklere hakim olamamasıydı.

Bu problemi çözmek için StoreCard ve MyRegion uygulamalarını çalıştığı organizasyonlar için 2011 yılında hazırlamaya başladı. Böylelikle mağaza personeline perakende matematiği öğrenmelerine gerek kalmadan, sonuç odaklı hareket edebilecekleri raporlar teslim etmeye başladı. Bölge müdürlerini mağaza ziyaretlerinde görsel tetkik, etiket kontrolü, teknik destek gibi kontrollerin bir adım ötesine geçirdi, satış-karlılık-dönüşüm ve kategori bazlı öngörülerle mağazalarını yönetmelerini, net karlılığa etki eden kritik bilgilere haftalık bazda erişmelerini sağladı.

2015-2016 yıllarında farklı markalar için danışmanlık hizmetleri veren girişimci, 2017 yılında bu çalışmayı danışmanlık olarak verdiği hizmetlerin sürdürülebilir olması ve en önemlisi perakendenin bel kemiği olan orta küçük boy mağaza yatırımcıları için SaaS’a taşımaya ve bu raporları günlük olarak verebilecek bir altyapı oluşturmaya karar vererek Bi’ekran‘ı Şubat 2017‘de hayata geçirdi.

Yerelde bi’ekran ürünleri ile organize perakende sektörünün küçük ve orta boy oyuncuları için ilk akla gelen mağaza ekranı olmak istiyor. Kullanıcı bazlı tasarlanan, mağazalarda görev alan tüm seviyeler için okunaklı, kolay, rafine ve hafif mağaza IQ’su sağlayan ürün gamıyla Anadolu’daki yatırımcılar başta olmak üzere, orta ve büyük perakendecilere ulaşmayı hedefliyor. Global pazara çıkış için, başta Türk markalarının yurtdışındaki mağazalarında bi’ekran ürünlerini yerleştirme hedefleri var. Uzun vadede, yakın coğrafyalardaki franchise yatırımcılarına ulaşmayı ve çok uluslu perakende zincirlerine hizmet vermek de hedefleri arasında. Hali hazırda 36 farklı dilde hizmet verebiliyor.

Gelir modelimiz kiralanabilir SaaS modelidir. Şu anda 5 başka markanın StoreCard’larını hazırlıyor. Mart 2018’de iki markayı daha portföylerine almak için çalışmalara başladı.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler